Με μέσο το ποδήλατο , οι ενεργοί σύλλογοι της Κάτω Τιθορέας και πλήθος εθελοντών για 4η συνεχόμενη χρονιά και επιδεικνύοντας μεγάλο ζήλο για την διοργάνωση αυτή θα οργανώσουμε μια ποδηλατική εκδήλωση η οποία προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία για εξερεύνηση του Ανατολικού Παρνασσού. Πρόκειται για έναν πανελλήνιο αγώνα που θα διεξαχθεί στις 18-19 Σεπτεμβρίου 2021 και ο οποίος είναι ενταγμένος στην ελληνική ομοσπονδία ποδηλασίας. Στον αγώνα αυτό θα συμμετάσχουν μικροί και μεγάλοι αθλητές από όλη την Ελλάδα και δίνεται η δυνατότητα στα μικρότερα παιδιά της Κάτω Τιθορέας και της γύρω περιοχής να αγωνιστούν και να έρχονται σε επαφή με το άθλημα αυτό. Κάθε χρόνο παίρνουν μέρος περίπου 300 αθλητές και αισιοδοξούμε αυτός ο αριθμός να μεγαλώνει χρόνο με το χρόνο.   

Με εκκίνηση από την προτομή του Φιλοποίμενος Φίνου ιδρυτού του κινηματογράφου στην Ελλάδα, που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της Κάτω Τιθορέας, έδρα του δήμου Αμφίκλειας – Ελάτεια, θα διασχίσουμε τα μονοπάτια του Παρνασσού, εκεί που κάποτε ο μυθικός Οδυσσέας ως έφηβος κυνηγούσε αγριόχοιρους με τον παππού του Αυτόλυκο. Θα φτάσουμε  στις κορυφές του Παρνασσού εκεί που ο Δευκαλίωνας και η Πύρρα πετώντας πέτρες μετά τον κατακλυσμό δημιούργησαν το σύγχρονο ελληνικό γένος. Θα δούμε την σπηλιά που έζησε και έδρασε το λιοντάρι της Ρούμελης ο Οδυσσέας Ανδρούτσος κατά τη διάρκεια της επαναστάσεως. Θα τονώσουμε το θρησκευτικό μας συναίσθημα θαυμάζοντας το μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας. Θα απολαύσουμε τα τοπία μοναδικής αισθητικής αξίας και θα αναζωογονηθούμε από το τρεχούμενο δροσερό νερό των πηγών του Παρνασσού.

Στόχος μας είναι λοιπόν αυτή η διοργάνωση να γίνεται κάθε χρόνο όλο και καλύτερη και να έλκει όσο περισσότερο κόσμο γίνεται. Αυτό είναι προς όφελος του Δήμου μας και της Περιφέρειας μας αφού αναπτύσσεται τουριστικά η περιοχή! 

 

Follow us: