Ξεχωριστή, ήταν για τον Πολιτιστικό & Περιβαλλοντικό Σύλλογο “Άγιος Θωμάς Τανάγρας” αλλά και τον τόπο  η Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018 , καθώς ευοδώθηκε μια προσπάθεια ετών και η βιβλιοθήκη πήρε σάρκα και οστά.

Τα εγκαίνια της δράσης έγιναν στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων δίπλα στο χώρο της βιβλιοθήκης, όπου θα λειτουργήσει ως αναγνωστήριο.

Η τελετή ξεκίνησε με τον καθαγιασμό του χώρου από τον π. Γεώργιο Μανωλόπουλο, ο οποίος μετέφερε και τις ευχές του μητροπολίτου μας κου Γεωργίου, που δεν κατάφερε να παραστεί.

Αρκετοί εκλεκτοί προσκεκλημένοι τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση  με επικεφαλής την αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά και τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος Ιωάννη Περγαντά αρμόδιο του τομέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν επίσης η εκπαιδευτικός και συγγραφέας  Γεωργία Βουγέση, η φιλόλογος Κατερίνα Ζωγράφου, ο εκπρόσωπος του δημάρχου, δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Βουγέσης και ο γηραιός ερευνητής Θανάσης Κυριάκου. τέως γραμματέας της Κοινότητας Κλειδίου.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Χρήστος Κατσιφής, ευχαρίστησε ονομαστικά, όσους συνέβαλαν στη λειτουργία της βιβλιοθήκης και η εκδήλωση έκλεισε με την ανάγνωση ποιημάτων της Παναγιώτας Κοραή, η οποία κατάγεται από την Τανάγρα και διαπρέπει στους πανελλήνιους διαγωνισμούς ποίησης.

Παρέστησαν ο τ. βουλευτής Μιχαήλ Γιαννάκης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Κώστας Αναστασίου, Γωγώ Καμπιώτου,  Χρήστος Πέτρου, ο πρόεδρος της κοινότητος Σωτήρης Κοκόσης, η πρόεδρος του συλλόγου Γεώργιος Σχηματάρης Άννα Χαρέμη, εκπρόσωποι του συλλόγου Τερψιχόρη Γιώτα Καραμπά & Σωτήρης Θεοδώρου, ο Παναγιώτης Δριχούτης εκ Τανάγρας, τα προεδρεία  του Α.Ο. Κεραυνού, των συλλόγων Γονέων και γυναικών Αγίου Θωμά.

Λόγω ανειλημένων υποχρεώσεων πριν την εκδήλωση προσήλθαν και ευχήθηκαν ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ Τανάγρας Ιωάννης Γκίνης και ο αντιδήμαρχος Οινοφύτων Ιωάννης Αναστασίου.

Η λιτή εκδήλωση έκλεισε με κέρασμα των παρευρισκομένων.

Η βιβλιοθήκη τους θερινούς μήνες θα είναι ανοικτή για το κοινό από όλο τον Δήμο Τανάγρας κάθε Δευτέρα και Παρασκευή 7-8 μ.μ. ή οποιαδήποτε άλλη στιγμή κατόπιν συνεννόησης με το προεδρείο του συλλόγου.

Follow us: