Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Βοστώνης

(Boston Philharmonic  Youth Orchestra – BPYO),με τον θρυλικό μαέστρο Benjamin, Zander,στο Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ».

Το Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ» συμπληρώνει φέτος τέσσερα χρόνια και αποτελεί πλέον έναν σημαντικό θεσμό για την πολιτιστική δραστηριότητα της χώρας.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, Δημήτρης Μαραμής, επισημαίνει ότι ο θεσμός εδραιώθηκε μέσα σε συνθήκες πρωτόγνωρες,  που δημιούργησε η πανδημία. Αλλά, όπως τονίζει, Πολιτισμός δεν είναι αυτές καθαυτές οι εκδηλώσεις, αλλά το αποτύπωμα που αφήνουν και το Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ» έχει αφήσει ήδη το δικό του αποτύπωμα.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα φιλοξενηθεί στις 24 Ιουνίου μια από τις σημαντικότερες συμφωνικές ορχήστρες του κόσμου, η  Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Βοστώνης (Boston Philharmonic  Youth Orchestra – BPYO), με τον θρυλικό μαέστρο Benjamin Zander.

Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν εκατό νέους διακεκριμένους μουσικούς, να ερμηνεύουν συμφωνικά αριστουργήματα της κλασικής μουσικής  υπό την διεύθυνση του διεθνώς αναγνωρισμένου αρχιμουσικού και μουσικού παιδαγωγού Benjamin Zander.

 Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Βοστώνης αποτελείται από νέους εξαιρετικά ταλαντούχους μουσικούς και έχει πραγματοποιήσει περιοδείες σε Αμερική και Ευρώπη αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές.

Το Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ» αποτελεί πρωτοβουλία του Δήμου Δελφών και του Δήμου Δωρίδας και πραγματοποιείται με τη στήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. 

Follow us: