Κατασχέθηκαν φυτά και δενδρύλλια κάνναβης 

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, η οποία πραγματοποιήθηκε στις (19-04-2022) το μεσημέρι σε περιοχή της Φθιώτιδας, εντοπίστηκε και συνελήφθη αλλοδαπός, για καλλιέργεια, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα, ο συλληφθείς προέβαινε στην καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, με σκοπό την συγκομιδή και επεξεργασία της συλλεχθείσας ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης και ακολούθως την διάθεσή της, σε χρήστες ευρύτερων περιοχών της Λοκρίδας Φθιώτιδας και της Βοιωτίας.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, ο ανωτέρω εντοπίστηκε και συνελήφθη εντός ποιμνιοστασίου όπου εργαζόταν, ενώ σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στον προαναφερόμενο χώρο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 

 

  • (5) φυτά κάνναβης, εμφυτευμένα σε αντίστοιχες γλάστρες, επιμελώς κρυμμένες εντός εγκαταλελειμμένου οχήματος, καθώς και
  • (17) δενδρύλλια κάνναβης, στο στάδιο της ανάπτυξης, ομοίως εμφυτευμένα σε αντίστοιχες γλάστρες, επιμελώς κρυμμένα σε βλάστηση στον ευρύτερο χώρο του ποιμνιοστασίου.

Τα προαναφερόμενα δενδρύλλια εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Στην κατοχή του συλληφθέντα, βρέθηκε και ομοίως και κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο, ως μέσο διευκόλυνσης για την διακίνηση των ναρκωτικών.    

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς.

Follow us: