Το μέλλον της ανακύκλωσης, η διαχείριση των απορριμμάτων και η επόμενη ημέρα για τους Δήμους βρέθηκαν στο επίκεντρο της ημερίδας που διοργάνωσε ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης(ΕΟΑΝ), σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας(ΚΕΔΕ), την Περιφερειακή Ένωση Δήμων(ΠΕΔ) Στερεάς Ελλάδας, το Δίκτυο των ΦοΔΣΑ, τον Περιφερειακό Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Στερεάς Ελλάδας και το Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων(ΠΑΝΔΟΙΚΟ).

Η ημερίδα φιλοξενήθηκε εχθές, Τρίτη, 12 Απριλίου, στο Συνεδριακό Κέντρο της Θήβας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού. Στον χαιρετισμό του, Δήμαρχος Θηβαίων, κ. Γιώργος Αναστασίου, ως οικοδεσπότης και ως αντιπρόεδρος του ΦοΔΣΑ, αναφέρθηκε στην πρώτη Μονάδα Επεξεργασίας Στερεών Αποβλήτων(ΜΕΑ/ΜΕΒΑ), η οποία θα αρχίσει να λειτουργεί δοκιμαστικά από τον Σεπτέμβριο. Η Μονάδα θα εξυπηρετεί τους Δήμους Θηβαίων, Αλιάρτου και Τανάγρας, δίνοντάς τους σε ετήσια βάση μία «ανάσα» μέσω της επεξεργασίας 42.500 τόνων απορριμμάτων. «Είμαι πολύ ικανοποιημένος που σε λίγους μήνες ο Δήμος Θηβαίων και άλλοι δύο γειτονικοί Δήμοι, Αλιάρτου-Θεσπιέων και Τανάγρας, θα έχουν σύγχρονη διαχείριση απορριμμάτων σε μια μονάδα πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα, αφού εκτός από σύμμεικτα απορρίμματα και βιοαπόβλητα έχει αδειοδοτηθεί και για τη διαλογή του μπλε κάδου και των ανακυκλώσιμων γενικότερα, διαθέτοντας υπερσύγχρονο εξοπλισμό», ανέφερε ο κ. Αναστασίου στον χαιρετισμό του.

Την ημερίδα συντόνισαν ο Δήμαρχος Δελφών και πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής ΦοΔΣΑ, κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, ο Δήμαρχος Καρπενησίου και πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας, κ. Νικόλαος Σουλιώτης, και ο διευθύνων σύμβουλος του ΕΟΑΝ, κ. Νίκος Χιωτάκης.

Follow us: