ΠΟΥ ΔΕΝ “ΕΠΙΑΣΑΝ” ΤΟ ΠΛΑΦΟΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΒΑΜΒΑΚΟΣ” 

Με Ερώτηση που κατέθεσα προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γεωργαντά, και συνυπογράφουν 18 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ανέδειξα στη Βουλή την αγωνία πολλών βαμβακοπαραγωγών στη Βοιωτία, αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα, που κινδυνεύουν να χάσουν φέτος τη Συνδεδεμένη Ενίσχυση, αφού δεν κατάφεραν να «πιάσουν» –συχνά για ελάχιστα κιλά– το σχετικό πλαφόν, δηλαδή τα 230 κιλά ανά στρέμμα.       

Η απογοήτευση και η αγανάκτηση των παραγωγών είναι απολύτως δικαιολογημένη αφού, σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια, φέτος το Υπουργείο δεν «άνοιξε» για λίγες ημέρες την πλατφόρμα του ΟΠΕΚΕΠΕ, ώστε να γίνουν από τους παραγωγούς οι διορθωτικές δηλώσεις στα στρέμματα, που θα τους επιστρέψουν να «πιάσουν» το πλαφόν και να λάβουν την Συνδεδεμένη Ενίσχυση…  

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δείχνει και πάλι το ανάλγητο πρόσωπό της στους αγρότες μας, και μάλιστα σε μια περίοδο που και το τελευταίο ευρώ είναι απαραίτητο για τη συνέχιση της παραγωγής! 

Καλούμε τον κ. Γεωργαντά να δώσει άμεσα τη δυνατότητα διορθωτικών δηλώσεων στους βαμβακοπαραγωγούς της Βοιωτίας και ολόκληρης της χώρας! 

 

H Ερώτηση διαθέσιμη εδώ: 

https://docs.google.com/document/d/1IGR7fyxfUNCCih6DfgF2X5AK6CkAgehB/edit?usp=sharing&ouid=111467385552544978661&rtpof=true&sd=true 

Γιώτα Πούλου 

Follow us: