Μετά από καταγγελία της δασκάλας της

  • Η ανήλικη ζήτησε τη βοήθεια της δασκάλας της. Η δασκάλα επικοινώνησε με την Εθνική Γραμμή SOS 1056 του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», ζητώντας υποστήριξη.

 

  • Σε συνέχεια των κατευθύνσεων που δόθηκαν από τη Γραμμή, και σε συνεργασία με τη διεύθυνση του σχολείου, άμεσα ενημερώθηκε γραπτώς η Εισαγγελία Πρωτοδικών.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», σε συνέχεια δημοσιεύματος με τίτλο «Κρήτη: Βίαζε την ανήλικη αδελφή της συζύγου του, η κοπέλα το εκμυστηρεύτηκε στη δασκάλα της» σχετικά με την υπόθεση βιασμού 13χρονου κοριτσιού (από τα 8 της χρόνια), καταγγέλλοντας η ίδια στη δασκάλα της την κατ’ εξακολούθηση σεξουαλική κακοποίησή της από τον σύζυγο της αδερφής της, γεγονός που οδήγησε στο να προφυλακιστεί ο τελευταίος, ενημερώνει ότι:

  • Τον Ιανουάριο του 2022 επικοινώνησε η δασκάλα της ανήλικης με την Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή SOS 1056, ζητώντας συμβουλευτική και κατευθύνσεις.
  • Η δασκάλα πλαισιώθηκε ψυχολογικά από το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό της Γραμμής και παράλληλα, δόθηκαν κατευθύνσεις για την υποχρέωση του σχολείου να ενημερώσει την αρμόδια Εισαγγελία για την προστασία του παιδιού.
  • Σε επικοινωνία που ακολούθησε την επόμενη ημέρα η δασκάλα επιβεβαίωσε ότι σε συνέχεια των κατευθύνσεων, και σε συνεργασία με τη διεύθυνση του σχολείου, ενημερώθηκε γραπτώς η Εισαγγελία Πρωτοδικών. Το επιστημονικό προσωπικό του Οργανισμού δήλωσε την ολιστική υποστήριξη, τόσο στο ίδιο το παιδί, όσο και στη σχολική κοινότητα.
  • Τον Φεβρουάριο του 2022, έπειτα από τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης και την προφυλάκιση του φερόμενου ως δράστη, συγγενικό πρόσωπο της ανήλικης επικοινώνησε με τη Γραμμή 1056, δηλώνοντας την ανησυχία και τη συμπαράστασή της προς το κορίτσι. Αντίστοιχα, δόθηκαν κατευθύνσεις για νομική υποστήριξη και παραπέμφθηκε στην Εισαγγελία που χειρίζεται την υπόθεση. Οι άνθρωποι του Οργανισμού επεσήμαναν εκ νέου τη δυνατότητα εξατομικευμένης και ολιστικής υποστήριξης του παιδιού.

Για άλλη μια φορά, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώνει ότι αρμόδιοι για κάθε περιστατικό κακοποίησης παιδιού είναι οι Εισαγγελικές και Αστυνομικές Αρχές που οφείλουν να διερευνούν κάθε υπόθεση.

Η σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών είναι καιρός να μη «Μένει Μυστικό»

Βοηθήστε και εσείς ένα παιδί να σωθεί έγκαιρα από τις ολέθριες επιπτώσεις κάθε μορφής κακοποίησης, επικοινωνώντας εσείς, ή προτρέποντας το ίδιο το παιδί να επικοινωνήσει απευθείας με το έμπειρο επιστημονικό προσωπικό του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», δωρεάν και ανώνυμα:

 

● Στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056, η οποία είναι στελεχωμένη αποκλειστικά από εξειδικευμένους Κοινωνικούς Λειτουργούς και Ψυχολόγους και διαθέσιμη πανελλαδικά, 24ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο.

 

● Μέσω της Εφαρμογής CHAT1056, έναν νέο τρόπο άμεσης επικοινωνίας στη διάθεση κάθε παιδιού που υφίσταται κακοποίηση, ώστε να νιώθει μεγαλύτερη ασφάλεια να συνομιλήσει μέσω γραπτού κειμένου.

Κάθε παιδί έχει απόλυτο δικαίωμα να είναι ασφαλές και προστατευμένο. Δεν υπάρχουν μυστικά που μας κάνουν να νιώθουμε άβολα και μας θέτουν σε κίνδυνο. Αν αναγνωρίζεις πως έχεις υποστεί σεξουαλική κακοποίηση ή παρενόχληση, ακόμα και αν έχεις αμφιβολίες για το τι πραγματικά συνέβη, είναι η στιγμή να μιλήσεις. Να θυμάσαι πως δεν είσαι μόνη/-ος.

Follow us: