Με Αναφορά που κατέθεσα προς τον Υπουργό Υγείας, έφερα στη Βουλή την Ανακοίνωση της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Βοιωτίας (ΕΝΙΒ), στην οποία εκφράζουν την αγωνία τους για την εξάντληση των αντοχών τους, αλλά και για τη συνολική λειτουργική αποδυνάμωση των Νοσοκομείων του Νομού!

Οι συναξιοδοτήσεις και η λήξη συμβάσεων επικουρικού προσωπικού, σε συνδυασμό με την απουσία νέων προσλήψεων, αλλά και τις παράλογες απαιτήσεις των διοικήσεων, έχουν οδηγήσει τους νοσοκομειακούς ιατρούς σε απόγνωση.   

Οι αξιώσεις της 5ης ΥΠΕ για εκ περιτροπής μετακινήσεις τριών νεφρολόγων του Νοσοκομείου Λιβαδειάς στο Νοσοκομείο της Άμφισσας αφήνει αποδεκατισμένο το μοναδικό νεφρολογικό τμήμα της Βοιωτίας. Δραματικά υποστελεχωμένο παραμένει το Νοσοκομείο της Θήβας, κυρίως στη χειρουργική κλινική, στο παθολογικό τμήμα και το τμήμα επειγόντων περιστατικών, ενώ σημαντική έλλειψη σε αναισθησιολόγους και ακτινολόγους παρατηρείται και στα δύο Νοσοκομεία του Νομού.  

Επιπλέον, την ίδια στιγμή που η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας υποβαθμίζεται σταθερά, το ιατρικό προσωπικό των Νοσοκομείων απασχολείται και για την κάλυψη των εμβολιαστικών κέντρων, με αποτέλεσμα να απομακρύνεται από την εξέταση τακτικών και επειγόντων περιστατικών…

Τα αιτήματα των νοσοκομειακών ιατρών της Βοιωτίας επικεντρώνονται στα εξής σημεία:

  • Την πλήρη και χωρίς καθυστερήσεις στελέχωση με μόνιμο ιατρικό προσωπικό των Γενικών Νοσοκομείων Λιβαδειάς και Θήβας, για το σύνολο των οργανικών τους θέσεων.
  • Τη μονιμοποίηση του επικουρικού προσωπικού. 
  • Τη διακοπή των μετακινήσεών τους για άσκηση των καθηκόντων τους σε διαφορετικές κάθε φορά δομές.
  • Την άμεση εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ για επαναφορά του μισθολογίου τους στα προ των μνημονίων επίπεδα, με ταυτόχρονη καταβολή των αναδρομικών τους.
  • Εγκατάλειψη κάθε σχεδιασμού συγχώνευσης των δύο Νοσοκομείων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με επανειλημμένες παρεμβάσεις στη Βουλή ζητά από την κυβέρνηση Μητσοτάκη την ενίσχυση του ΕΣΥ και τη στήριξη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που έχει ήδη υπερβεί τις ανθρώπινες αντοχές!

Η Αναφορά διαθέσιμη εδώ:

https://drive.google.com/drive/folders/1pXD_1J176uXvfujC7klYTkgWq7l_eLUc?usp=sharing 

Γιώτα Πούλου

Follow us: