Με Αναφορά που κατέθεσα, προς τον Υπουργό Οικονομικών και τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, έφερα στη Βουλή την Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Πρακτόρων Παιχνιδιών Πρόγνωσης ΟΠΑΠ Α.Ε. (ΠΟΕΠΠΠ), ζητώντας την άμεση λήψη μέτρων για την ουσιαστική στήριξη του κλάδου! 

Οι Πράκτορες ΟΠΑΠ αποτελούν έναν από τους κλάδους που βίωσαν τα πλέον πολύμηνα «λοκντάουν», και μάλιστα χωρίς την εναλλακτική των click away, click in shop, take away κλπ, με αποτέλεσμα να έχουν γονατίσει οικονομικά…   

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη τους δίνει τώρα ακόμη ένα χτύπημα με τα νέα περιοριστικά μέτρα λειτουργίας των καταστημάτων τους, αφού πλέον απαγορεύεται η είσοδος σε αυτά ακόμη και σε όσους διαθέτουν βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ COVID-19. 

Έχοντας φτάσει στα όρια των οικονομικών αντοχών τους, οι Πράκτορες ΟΠΑΠ επιθυμούν την αναζήτηση εναλλακτικών τρόπων λειτουργίας των καταστημάτων τους, ενώ παράλληλα ζητούν την ουσιαστική οικονομική ενίσχυσή τους με:

  • Άρση  της υποχρέωσης επιστροφής οποιοδήποτε ποσού από τις ενισχύσεις που έχουν εισπράξει ως προκαταβολές, 


  • επιδότηση ενοικίου, 


  • αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, 


  • ένταξη σε πρόγραμμα χρηματοδότησης ΕΣΠΑ, και 


  • κάλυψη του δώρου Χριστουγέννων. 

 

Η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει να παρακολουθεί με σταυρωμένα χέρια την οικονομική κατάρρευση ενός ακόμη επαγγελματικού κλάδου και να κάνει άμεσα δεκτά τα αιτήματα των Πρακτόρων ΟΠΑΠ!    

 

Η Αναφορά είναι διαθέσιμη εδώ:

https://drive.google.com/drive/folders/1iefVDspG8Bow_kI67Qjh2dFyaZyOtrSp?usp=sharing                                        

Γιώτα Πούλου

Follow us: