Ο Γιώργος Μουλκιώτης, βουλευτής Βοιωτίας του Κινήματος Αλλαγής, με κοινοβουλευτική παρέμβαση, προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, φέρνει στη Βουλή το ζήτημα της ανάγκης άμεσης έγκρισης ολιγομελών τμημάτων Β ‘και Γ’ τάξεων Λυκείου Κυριακίου.

Στην ερώτηση επισημαίνεται, ότι η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την μη λειτουργία ολιγομελών τμημάτων ενός και δύο μαθητών των ομάδων προσανατολισμού των τάξεων Β’ και Γ’ Λυκείου, έχει σημαντικές αρνητικές συνέπειες για τους μαθητές λυκείου Κυριακίου, καθώς συνεπάγεται τη μη λειτουργία των τάξεων Β’ και Γ’ Λυκείου, γεγονός που ισοδυναμεί με το κλείσιμο του σχολείου.

Επιπλέον, τονίζεται ότι η ως άνω απόφαση καταγγέλλεται σύσσωμα από τους Συλλόγους Γονέων Γυμνασίου & Λυκειακών Τάξεων, Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Κυριακίου Βοιωτίας, τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. της Δημοτικής Ενότητας Κυριακίου Βοιωτίας αλλά και τους λοιπούς φορείς και συλλόγους της εν λόγω Δημοτικής Ενότητας, καθώς δημιουργεί ιδιαίτερους προβληματισμούς αλλά και επιπρόσθετα οικονομικά βάρη στους ιδίους και στις οικογένειές τους, ειδικά αυτή την κρίσιμη περίοδο που η πανδημία του κορωνοϊού συνεχίζει να ταλαιπωρεί τη χώρα μας.

Κατόπιν αυτών, ζητείται από την αρμόδια υπουργό η άμεση αποκατάσταση της αδικίας εις βάρος των μαθητών και την άμεση έγκριση των ολιγομελών τμημάτων Β’ και Γ’ τάξη Λυκείου Κυριακίου.

Επίσης, ερωτάται ποιός φορέας αναλαμβάνει την ευθύνη μετακίνησης των παιδιών από το Κυριάκι στη Λιβαδειά με επιστροφή και εγγυάται την ασφάλεια τους στις κατ’ έτος επικρατούσες συνθήκες έντονου παγετού, αλλά σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προχωρήσει, ώστε να περιοριστούν και όχι να αυξηθούν οι μετακινήσεις των μαθητών λόγω μη έγκρισης των ολιγομελών τμημάτων Β’ και Γ’ τάξη Λυκείου Κυριακίου και να αντιστρέψει το κλείσιμο του σχολείου.

Follow us: