Τέσσερα χρόνια λειτουργίας «γιορτάζει» το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Θηβαίων. Το Κέντρο Κοινότητας, με λειτουργία Παραρτήματος Κέντρου Ένταξης Μεταναστών, άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του την 1η Αυγούστου 2017, παρέχοντας υπηρεσίες κοινωνικής και ψυχολογικής στήριξης, καθώς και εξειδικευμένες υπηρεσίες προς μετανάστες.

Σε αυτά τα τέσσερα χρόνια, το Κέντρο Κοινότητας έχει δεχθεί 7.766 επισκέψεις ωφελουμένων πολιτών που ανήκουν σε όλες τις ομάδες του πληθυσμού, όπως: Άνεργοι, εργαζόμενοι, ΑμΕΑ, άτομα όλων των μορφωτικών βαθμίδων, μετανάστες, πρόσφυγες.

Πρόκειται για δομές που σχεδιάστηκαν από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ιδρύθηκαν σε Δήμους και χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Το Κέντρο Κοινότητας στελεχώνεται από κοινωνικό λειτουργό και ψυχολόγο και παρέχει υπηρεσίες κοινωνικής και ψυχολογικής στήριξης, εργασιακής συμβουλευτικής με ιδιαίτερη έμφαση στην υποδοχή, καταγραφή και παραπομπή ωφελούμενων ατόμων στις αρμόδιες υπηρεσίες, σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο. Το Κέντρο Κοινότητας παρέχει πληροφορίες και δέχεται το σύνολο των δικαιολογητικών που απαιτούνται για να υποβάλλονται αιτήσεις για τα εξής επιδόματα: Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων, Επίδομα Στέγασης,  Αναπηρικά Προνοιακά Επιδόματα και Επίδομα Γέννησης .

Στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου, παράλληλα λειτουργεί Παράρτημα Κέντρου Ένταξης Μεταναστών το οποίο στελεχώνεται από κοινωνικό λειτουργό και ψυχολόγο και διαπολιτισμικό διαμεσολαβητή, μέσω των οποίων προσφέρονται εξειδικευμένες υπηρεσίες οι οποίες έχουν σχέση με τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με στόχο την αναβάθμιση του βιοτικού τους επιπέδου και την πλήρη κοινωνικής τους ένταξη. Το προαναφερόμενο προσωπικό προσλήφθηκε με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου, ανανεωνόμενη κατ’ έτος με διαδικασίες ΑΣΕΠ (διαδικασίες του Ν. 3812/2009). 

 Για τις λοιπές δράσεις που υλοποιούνται στο πλαίσιο λειτουργίας του Παραρτήματος Κέντρου Ένταξης Μεταναστών έχουν προσληφθεί από 01/08/2019 με σύμβαση έργου 2 ΠΕ Φιλόλογοι. Έχουν δημιουργηθεί 3 (τρία) τμήματα μεταναστών/δικαιούχων διεθνούς προστασίας για την εκμάθηση της Ελληνικής Γλώσσας και στοιχείων ελληνικής ιστορίας και ελληνικού πολιτισμού. Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών με την έξαρση της πανδημίας του ιού COVID-19 τα μαθήματα ελληνικών πραγματοποιήθηκαν μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας.

 Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Κέντρου Ένταξης Μεταναστών Δήμου Θηβαίων  εδρεύει στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας (πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Βοιωτίας) τέρμα οδού Μακαρίου και λειτουργεί καθημερινά Δευτέρα -Παρασκευή τις ώρες από 8.00 έως 16.00. 

Το «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Θηβαίων» αποτελεί ενταγμένη πράξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Στερεά Ελλάδα 2014-2020» με MIS:5002825.

Όλες οι υπηρεσίες του Κέντρου Κοινότητας παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ και τηρείται το απόρρητο των προσωπικών δεδομένων.

Τρόποι Επικοινωνίας:

  • τηλέφωνα:22620-28570, 22620-28591
Follow us: