Η Ρωμιοσύνη ορφάνεψε σήμερα. Η Ελλάδα φτωχότερη μετά τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη, του μεγάλου καλλιτέχνη και αγωνιστή της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας.

Σήμερα αποχαιρετούμε με συγκίνηση έναν μουσικοσυνθέτη παγκοσμίου φήμης, που με το έργο και τη δράση του έκανε γνωστή τη χώρα μας έως τα πέρατα του κόσμου.

Σήμερα έφυγε για τη Συνοικία των Αγγέλων ένας σπουδαίος Έλληνας, αφήνοντας πίσω του ανεκτίμητη παρακαταθήκη. Ο στενός του φίλος, Γιάννης Ρίτσος, είχε πει για τον Μίκη: «Όλα σ’ αυτόν είναι μεγάλα: Ανάστημα, χέρια, πόδια, φωνή, γέλιο, κίνηση – όλα στον υπερθετικό βαθμό – ούτε στιγμή δεν θα βρούμε τον Μίκη σε χαλάρωση, πάντα σε έξαρση. Όλος μια τεντωμένη χορδή, αέναα παλλόμενη, αδιάκοπα ανταποκρινόμενη και στο πιο ανεπαίσθητο νεύμα της Ιστορίας, σε κάθε νεύμα της Ιστορίας, σε κάθε νεύμα από το ‘μέσα’ του κόσμου».

Η Θήβα αποχαιρετά τον Μίκη Θεοδωράκη, που μάς είχε τιμήσει με την παρουσία του, αλλά και είχε τιμηθεί από τον Δήμο Θηβαίων.

Σε τέτοιες στιγμές τα λόγια φτωχά, δεν μπορούν να περιγράψουν την απώλεια μιας τόσο σπουδαίας προσωπικότητας. Μίκη δεν είσαι πια ανάμεσά μας. Θα είσαι όμως πάντα στην καρδιά μας και στη μνήμη μας.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων 

Γεώργιος Αναστασίου

Follow us: