26  Ιουλίου 2021                                                                    Κυκλοφορώ και…

 

  • Αποφασίζω να γράψω και μετά το ξανασκέφτομαι. Μάλλον δεν… Τι να πρωτογράψω αυτή την τελευταία εβδομάδα του μήνα, πριν χωριστούμε για όλον τον Αύγουστο; Και να ’ταν και τίποτα ευχάριστα θέματα; Όλα για στενοχώρια είναι ή για γκρίνια. Του Θεού δεν του αρέσουμε, ως φαίνεται, και βάλθηκε να μας αφανίσει, με διάφορους τρόπους, γνωστούς, γι αργότερα δεν ξέρω. Πλημμύρες από δω κι από κει, πυρκαγιές αλλού και πιο πέρα, αρρώστια παντού-παντού. Ημίτρελοι αληθινοί ή τον τρελό παίζοντες σκοτώνουν τον κόσμο, απατεώνες ψευτο-αιρετικών θέσεων παρασύρουν τον κόσμο, πολιτικοί ειδικευμένοι στη διαστρέβλωση της αλήθειας αποπροσανατολίζουν τον κόσμο. Στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου κόσμος και κοσμάκης, να γιορτάσουν όλοι μαζί την επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας στη χώρα, λέει, έτσι το θυμάμαι από χρόνια να γίνεται, ε, το διευρύναμε λιγουλάκι, έως ξεχειλώματος θα έλεγα, δεν πειράζει, όλοι οι καλοί χωράνε κι ας μην έχουν σχέση με την επέτειο τη συγκεκριμένη, κάποια άλλη σχέση θα έχουν, δεν μπορεί, ίσως να μην την βλέπουμε εμείς, αλλά τι ξέρουμε εμείς, αρκεί που ξέρει η κ.Σακελλαροπούλου και τους κάλεσε συλλήβδην, έτσι πάει. Στο Τόκιο, αντιθέτως, καθόλου κόσμος, κάτι περίεργοι αθλητικοί αγώνες αυτοί φέτος, Ολυμπιακοί-ξεΟλυμπιακοί, με άδεια τα στάδια γίνονται, μόνοι τους οι νικητές θα περνάνε τα μετάλλια στον λαιμό τους, μόνοι τους θα παίρνουν τις ανθοδέσμες τους, της πανδημίας υπερβολές, δεν έρχονται εδώ οι Ιάπωνες να δούνε πώς διασκεδάζει ο κόσμος στα πάρτι, τι να πω; Και τα νέα σε όλον τον κόσμο, ένα χάλι με καμπανάκια. Οι πάσης φύσεως Οργανισμοί, για την Οικονομία, για την Υγεία, για το Περιβάλλον, όλοι παγκόσμιοι, κρούουν κώδωνες κινδύνου, ένα περίεργο πράγμα και μ’ αυτούς, δεν κάνουν καμιά βόλτα στη Μύκονο να ξελαμπικάρει το μυαλό τους, που έχουν μαυρίσει τη ψυχή του κοσμάκη με τα μαύρα που προβλέπουν…να, γι αυτό λέω να μη γράψω τίποτα σήμερα. Καλά δεν κάνω;
  • Αποσύρομαι για ένα μήνα, τέσσερις εβδομάδες, τριάντα μέρες. Κάποιες θα τις περάσω με τους εγγονούς μου, τις άλλες θα περιμένω να μου έρθουν οι εγγονοί μου,  όλες θα είναι αφιερωμένες σ’ εκείνους. Εμείς, Θεού θέλοντος και καιρών επιτρεπόντων, θα ξαναβρεθούμε τον Σεπτέμβρη.
  • Εύχομαι σε όλους έναν ωραίο μήνα Αύγουστο.
  • Τιμώ το ’21: μιλάω για την Επανάσταση με τ’ αγόρια, 13 και 10 ετών. Πολύ καλό το αγγλικό σχολείο όπου πάνε, αλλά, γι αυτό το θέμα, η γιαγιά καλύτερη!
  • Χαιρετώ όλους εσάς, τους φίλους μου.  

Γράφει η Μαρίνα Αντωνάτου

Follow us: