«Όταν φέραμε την Ιόλη στον ΕΣΠΙ και την είδαμε, παρόλο που γνωρίζαμε από τις φωτογραφίες πως το ζώο ήταν αποστεωμένο σοκαριστήκαμε από το μέγεθος της» λένε οι υπεύθυνοι του Ελληνικού Συλλόγου Προστασίας Ιπποειδών.

Η Ιόλη, ένα άλογο 22 ετών σήμερα παρουσιάζει μεγάλη βελτίωση και αυτό το αποδεικνύουν ευχάριστα οι φωτογραφίες της. Βρέθηκε στη Θουρία το 2020, αποστεωμένο και άρρωστο.

Μετά από ενέργειες και εντολή της Εισαγγελέως Καλαμάτας, παραδόθηκε στον Ελληνικό Σύλλογο Προστασίας Ιπποειδών. Τότε «μας φάνηκε πως θα μπορούσαμε κυριολεκτικά να τη σηκώσουμε στα χέρια, τόσο αδύνατη που ήταν» λένε οι υπεύθυνοι.

Μόλις την παρέλαβαν έκριναν πόσο σημαντικές ήταν οι επόμενες ημέρες για την επιβίωση της.

“Ευτυχώς το ζωάκι είχε δυνάμεις ακόμη και μέσα στις πρώτες δυο εβδομάδες ξεπέρασε το πρώτο εμπόδιο στη ανάρρωση της. Η θεραπεία εντατική και η φροντίδα αμέριστη στο κορμάκι της για να μπορέσουμε να την δούμε επιτέλους σε μία πιο υγιή σωματική κατάσταση μετά από 4 μήνες και με δρόμο ακόμα για την πλήρη ανάρρωση της.” λέει ο σύλλογος.

Η μεγαλύτερη πρόκληση, όπως τονίζουν ήταν πάλι είναι ο ψυχολογικός κόσμος της Ιόλης, που ήταν φανερά κλονισμένος «γιατί ακόμα η αντίσταση της σε οποιαδήποτε άγγιγμα είναι υπερβολικά μεγάλη. Ο πόνος και οι κακουχίες έχουν γραφτεί βαθιά μέσα στη καρδούλα της».

Ο Σύλλογος μέσα από τα social media ενημερώνει και για το ενδεχόμενο αναδοχής της Ιόλης, για κάθε ενδιαφερόμενο.

Follow us: