Τη δημιουργία 5 συνολικά εμβολιαστικών γραμμών (με εμβόλια Pfizer και Johnson & Johnson) στο Γ.Ν. Νοσοκομείο Λιβαδειάς από τις 5 Μαίου αλλά και τη λειτουργία τριών κρεβατιών ΜΑΦ στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς εξήγγειλε ο διοικητής της 5ης υγειονομικής περιφέρειας Φώτης Σερέτης κατά την επίσκεψή του στη δευτεροβάθμια δομή υγείας της Βοιωτικής πρωτεύουσας, όπου συνάντησε τον Διοικητή του νοσοκομείου Αθανάσιο Τσαντίλα και τον Δήμαρχο Λεβαδέων Γιάννη Ταγκαλέγκα.
Οι εμβολιαστικές γραμμές ενισχύονται προκειμένου να επισπευσθεί ο χρόνος για το πολυπόθητο τείχος της ανοσίας χωρίς ωστόσο την πρόβλεψη επιπλέον ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για τη στελέχωσή τους με ότι αυτό συνεπάγεται στη λειτουργία των δύο νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Η επίσπευση των διαδικασιών πρόσληψης του ιατρικού προσωπικού που έχει ήδη προβλεφθεί μέσω του σχετικού ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε θα κρίνει το χρόνο λειτουργίας των τριών κρεβατιών ΜΑΦ στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς, τα οποία και έχουν διατεθεί στην κλινική covid για την εξυπηρέτηση των περιστατικών κορωνοϊού στην περιοχή.

Να σημειωθεί οτι το νοσοκομείο της Λιβαδειάς και της Θήβας συμμετέχουν σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ μέσω της περιφέρειας Στερεάς για την αναβάθμιση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού με προϋπολογισμό  1,5 εκατ ευρώ.

Τέλος ο κ. Σερέτης συνοδευόμενος από το δήμαρχο Λεβαδέων επισκέφθηκε την κοινότητα της Δαύλειας για την αυτοψία στο κτίριο όπου παραχωρήθηκε στο δήμο και με την σχετική χρηματοδότηση και την ανακαίνισή του θα φιλοξενήσει το αγροτικό ιατρείο.

Follow us: