ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα  13/05/2019 , συνάντηση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Επαρχίας Λιβαδειάς με κλιμάκιο του ψηφοδελτίου « Συμφωνία Προοπτικής» για το Δήμο Λεβαδέων και τον επικεφαλής  κ. Ταγκαλέγκα , όπου συζητήθηκαν διεξοδικά θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους του Δήμου Λεβαδέων.

Ο κ. Ταγκαλέγκας , τόνισε ότι θεωρεί πως οι εργαζόμενοι είναι ο βασικός πυλώνας για μια χρηστή διοίκηση προς όφελος των δημοτών και  δήλωσε ρητά και κατηγορηματικά ότι αυτός και η παράταξή του απορρίπτουν το νομοθετικό πλαίσιο της « αξιολόγησης »  , το οποίο θεωρούν προσχηματικό. Στην επιμονή του προέδρου του Συλλόγου να πάρει θέση για την πρόσφατη δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί 7ήμερης εργασίας και το κατά πόσο την ασπάζεται , ο κ. Ταγκαλέγκας μας δήλωσε ότι δεν έχει καμία εξάρτηση και κανένα κομματικό προσανατολισμό για το Δήμο και τους εργαζόμενους , τονίζοντας ότι αυτός και η παράταξή του σαφώς στηρίζουν το δημόσια χαρακτήρα των υπηρεσιών προς όφελος των πολιτών και θα είναι στο πλευρό των εργαζομένων σε κάθε διεκδίκηση προς αυτή την κατεύθυνση , όντας σύμμαχοι των εργαζομένων στην αντιμετώπιση του λεγόμενου « κοινωνικού αυτοματισμού » , που κάποιοι εντέχνως και σκοπίμως επιχειρούν να καλλιεργούν σε διάφορες χρονικές περιόδους.

Ο κ. Ταγκαλέγκας και η παράταξή του επανέλαβαν τη θέση τους υπέρ της μόνιμης και σταθερής εργασίας , δήλωσαν την αντίθεσή τους προς κάθε μορφή ελαστικών σχέσεων εργασίας και επαναβεβαίωσαν ότι θα είναι δίπλα στο Σύλλογο εργαζομένων στους αγώνες που δίνει προς αυτή την κατεύθυνση.

Συζητήθηκαν θέματα καθημερινότητας και λειτουργίας των υπηρεσιών , όπου , εκτός των άλλων , μετά από ερώτηση του προέδρου του Συλλόγου ο κ. Ταγκαλέγκας δεσμεύτηκε ότι θα επεξεργαστεί το θέμα του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας ( Ο.Ε.Υ.) σε συνεργασία με το Σύλλογο , καθώς θεωρεί ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσής του , πάντα με γνώμονα την καλύτερη λειτουργία των υπηρεσιών προς όφελος και των δημοτών , αλλά και των εργαζομένων. Παράλληλα επισήμανε ότι θέλει τη συνεργασία του Συλλόγου των εργαζομένων σε τυχόν θέματα μη ορθής τήρησης υποχρεώσεων από εργαζόμενους και ο Σύλλογος ξεκαθάρισε ότι και ο ίδιος είναι κάθετος σε τέτοιες περιπτώσεις και επιδεικνύει μηδενική ανοχή τόσο σε θέματα υπαλλήλων όσο και σε θέματα αιρετών.

Τέλος , δεσμεύτηκε ότι θα αναζητήσει την καλύτερη δυνατή λύση στο ζήτημα των αδέσποτων ζώων ( κυρίως σκύλων ) που υφίσταται δυστυχώς και στην πόλη της Λιβαδειάς , σε συνδυασμό και με το θέμα  του χώρου όπου αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται , ο οποίος βρίσκεται πλησίον του χώρου όπου θα μετεγκατασταθούν εργαζόμενοι του Δήμου Λεβαδέων και ο οποίος δεν πληροί ( σύμφωνα με απάντηση που έχει δοθεί σε ερώτημά μας σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο ) βασικές προϋποθέσεις νομιμότητας. Εξάλλου εξήγησε ότι στο πρόγραμμα και στο σχεδιασμό του είναι να διεκδικήσει να  μεταφερθούν οι υπηρεσίες και οι εργαζόμενοι του Δήμου Λεβαδέων στο κτίριο που υπάρχει ήδη και φιλοξενεί υπηρεσίες της περιφέρειας , αξιοποιώντας με διαφορετικό τρόπο εγκαταστάσεις του Δήμου που ήδη υφίστανται ή κατασκευάζονται , πάντα με γνώμονα την εξοικονόμηση πόρων αλλά και την λειτουργικότητα των υπηρεσιών.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Επαρχίας Λιβαδειάς ευχαριστεί πολύ τον κ. Ταγκαλέγκα και την παράταξή του και εύχεται καλή δύναμη και καλή επιτυχία στον αγώνα τους.

Follow us: