Πάλι η ΕΛ.ΑΣ πληρώνει τα σπασμένα, με διαβεβαίωση Τόσκα για τα μέτρα της

Συνάντηση για θέματα ασφάλειας των πολιτών και λήψης μέτρων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της παραβατικότητας στους οικισμούς ΡΟΜΑ έγινε για άλλη μια φορά στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με την συμμετοχή του αν. υπουργού Προστασίας του Πολίτη Ν.Τόσκα, της αν. υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θ.Φωτίου, της Ειδικής  Γραμματέα Κοινωνικής Ένταξης των Ρομά Α.Γιάντσιου και των Δημάρχων Θηβαίων Σπ. Νικολάου, Δελφών Α. Παναγιωτόπουλου και Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου, Δήμους δηλαδή, στους οποίους υπάρχουν καταυλισμοί ΡΟΜΑ.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων έθεσε, για άλλη μια φορά τα σημαντικά ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια και προστασία δημοτών κι επισκεπτών της Θήβας και ιδιαίτερα στο Πυρί, όπου βρίσκεται ο καταυλισμός των ΡΟΜΑ, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να συνεχισθούν αφ’ ενός η στενή αστυνόμευση, αφ’ ετέρου οι συντονισμένες επιχειρήσεις, με σκοπό την αντιμετώπιση της παραβατικότητας που δημιουργούν ομάδες ΡΟΜΑ, ενημερώνοντας παράλληλα, για τις ενέργειες του Δήμου προκειμένου να βρεθεί χώρος για την μετεγκατάσταση των Θηβαίων ΡΟΜΑ.

Ο κ. Τόσκας, για άλλη μια φορά, ενημέρωσε για την πορεία υλοποίησης δράσεων της ΕΛ.ΑΣ. για την εξάρθρωση των παραβατικών ομάδων, που δημιουργούν προβλήματα εντός κι εκτός καταυλισμών ΡΟΜΑ, τόνισε για άλλη μια φορά τον σημαντικό ρόλο της καλής συνεργασίας μεταξύ Δημοτικών Αρχών και Αστυνομίας και διαβεβαίωσε, για άλλη μια φορά, ότι θα συνεχισθούν και θα ενταθούν τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της παραβατικότητας για την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Με λίγα λόγια, η ΕΛ.ΑΣ θα ασχολείται καθημερινά με τον καταυλισμό, οι ομάδες ΡΟΜΑ θα πετροβολούν όποτε θέλουν διερχόμενους οδηγούς και οι σπείρες θα εξαρθρώνονται, μέχρι να αρθρώνονται πάλι και να δρούν εκ νέου σωφρονισμένοι!

Follow us: