Με ιδιαίτερη σεμνότητα, ξεχωριστή λάμψη και ηχηρά ονόματα του ελληνικού δρομικού αθλητισμού, ο Αθλητικός Όμιλος Δρομέων (Α.Ο.Δ) Λιβαδειάς, γιόρτασε με χαρά και τιμή την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου τον 1ο επιτυχή χρόνο λειτουργίας και δράσεων, πραγματοποιώντας την πολυαναμενόμενη Ημερίδα: «ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ & ΥΓΕΙΑ» στο Επιμελητήριο Βοιωτίας.
Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο, αφού υποδέχθηκαν εγκάρδια τους εκλεκτούς προσκεκλημένους καθώς και το πλήθος κόσμου που τίμησε με την παρουσία του τον Όμιλο, έγινε ειδική αναφορά στο αρκετά πλούσιο βιογραφικό του, παρά το σύντομο χρονικό διάστημα από την ίδρυσή του.
Τον πρώτο λόγο είχαν οι κεντρικοί ομιλητές και εξαίρετοι ιατροί Δρ Σταυρουλάκης Γεώργιος (Καρδιολόγος – Διδάκτωρ Παν/μίου Αθηνών με Εξειδίκευση στην Αθλητική Καρδιολογία (St George’s, UΚ)) και ο κ. Περγαντάς Ιωάννης (Ειδικός Παθολόγος), καθώς και στην συνέχεια ο κ. Καραμάνης Λουκάς (Φυσικοθεραπευτής – Κινησιοθεραπευτής & Ειδικός Αθλητικών Κακώσεων).
Οι πολύτιμες ουσιαστικές πληροφορίες, γνώσεις και συμβουλές όλων των προαναφερθέντων, που μεταδόθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τόσο στους συμμετέχοντες αθλητές όσο και στο φιλοξενούμενο κοινό που παρέμεινε προσηλωμένο, έκαναν παραπάνω από ενδιαφέρον το περιεχόμενο του συνόλου των ομιλιών, αποσπώντας το ζεστό χειροκρότημα όλων με διθυραμβικά σχόλια.
Το δεύτερο μέρος της Ημερίδας ανήκε αποκλειστικά στους τιμώμενους και διακεκριμένους αθλητές που έχουν τιμήσει την χώρα μας πάρα πολλές φορές. Ολοκληρώθηκε με ξεχωριστό και λαμπρό τρόπο η βράβευση (αλφαβητικά) του Γιώργου Διαλεκτού (Πρωταθλητής Ορεινού Τρεξίματος, Αθλητής Στίβου 3000μ. με Φυσικά Εμπόδια, Τέως Κάτοχος Πανελλήνιου Ρεκόρ 2000μ. Στιπλ Παίδων), του Δημήτρη Θεοδωρακάκου (Παγκόσμιος Κυπελλούχος Ορεινού Τρεξίματος & Πρωταθλητής Μαραθωνίου δρόμου) και του Νίκου Πολιά (Πρωταθλητής Μαραθωνίου Δρόμου και Πολυνίκης της Αυθεντικής Διαδρομής).
Οι ξεχωριστές και συγκινητικές ομιλίες τους, άγγιξαν το σύνολο των παρευρισκόμενων, μεταφέροντας με μοναδικό τρόπο το αθλητικό πνεύμα και ιδεώδες, όπως αυτοί μόνο το έχουν ζήσει στην μακροχρόνια πορεία της αθλητικής τους καριέρας και του πρωταθλητισμού. Στιγμές δυνατές και συγκινητικές, που θα μείνουν για αρκετό καιρό ανεξίτηλες.
Κλείνοντας με τις τιμητικές διακρίσεις και τις δηλώσεις των επισήμων που βράβευσαν με τη σειρά τους μαζί με τα μέλη του Δ.Σ., τονίστηκε η πετυχημένη υλοποίηση της πρωτοβουλίας του Α.Ο.Δ Λιβαδειάς, καθώς και η σημαντικότητα της όλης διοργάνωσης, που έφερε τόσο ξεχωριστές προσωπικότητες στην πόλη της Λιβαδειάς και τόνωσε το αθλητικό αίσθημα όλων.
Τέλος, εκ μέρους του Προέδρου και του Διοικητικού Συμβουλίου του Α.ΟΔ Λιβαδειάς, εκφράζονται οι θερμές ευχαριστίες προς όλους τους χορηγούς και τους χορηγούς επικοινωνίας που στήριξαν έμπρακτα εξαρχής το έργο του Ομίλου καθώς και όσων βοήθησαν εθελοντικά και προσέφεραν υλικά και ηθικά, στην πετυχημένη μεγάλη πρώτη προσπάθεια ανάπτυξης και ανάδειξης του αθλητικού προτύπου στην πόλη της Λιβαδειάς.
Follow us: