ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ ΓΡΟΘΙΑ

Αίθουσα 1

Ώρες Προβολής: 19:00, 21:30

Δευτέρα Μειωμένη Τιμη 7 €Σκηνοθέτης: Sean Durkin
Σεναρίο: Sean Durkin
Ηθοποιοί: Zac Efron, Jeremy Allen White, Holt McCallany, Maura Tierney, Harris Dickinson
Κατηγορία: ΔΡΑΜΑ
Καταλληλότητα ταινίας: ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΑΝΩ ΤΩΝ 15 ΕΤΩΝ
Διάρκεια: 132 Λεπτά
Έτος: 2024 ΧΩΡΑ: ΑΓΓΛΙΑ & ΗΠΑ

Υπόθεση:

Η αληθινή ιστορία των αχώριστων αδελφών φον Έριχ, που έγραψαν ιστορία στον απίθανα ανταγωνιστικό κόσμο της επαγγελματικής πάλης στις αρχές της δεκαετίας του ’80. Μέσα από τραγωδίες και θριάμβους, κάτω από τη σκιά του επιβλητικού πατέρα και προπονητή τους, τα αδέλφια επιδιώκουν με κάθε κόστος να αφήσουν το ανεξίτηλο σημάδι τους στα πιο διάσημα ρινγκ.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

Αίθουσα 2

Ώρες Προβολής: 19:00, 21:30

Δευτέρα Μειωμένη Τιμη 7 €Σκηνοθέτης: Alexander Payne
Σεναρίο: David Hemingson
Ηθοποιοί: Paul Giamatti, Da’Vine Joy Randolph, Dominic Sessa, Carrie Preston, Gillian Vigman, Brady Hepner
Κατηγορία: ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΚΟΜΕΝΤΙ
Καταλληλότητα ταινίας: ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΑΝΩ ΤΩΝ 12 ΕΤΩΝ
Διάρκεια: 133 Λεπτά
Έτος: 2023 ΧΩΡΑ: ΗΠΑ

Υπόθεση:

Από τον βραβευμένο σκηνοθέτη Αλεξάντερ Πέιν, η ταινία “ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ” ακολουθεί ένα στριμμένο καθηγητή (Πολ Τζιαμάτι) σε ένα Αμερικανικό Κολέγιο υψηλού κύρους, ο οποίος υποχρεώνεται να παραμείνει στην πανεπιστημιούπολη κατά τη διάρκεια των Χριστουγεννιάτικων διακοπών του, για να προσέχει λίγους σπουδαστές του, οι οποίοι δεν έχουν πουθενά αλλού να πάνε. Τελικά, αναπτύσσει μία απίθανη σχέση με έναν από αυτούς – έναν κατεστραμμένο, ιδιοφυή ταραχοποιό (ο πρωτοεμφανιζόμενος Ντόμινικ Σέσα) – και την αρχιμαγείρισσα του κολεγίου, η οποία έχασε μόλις τον γιο της στον πόλεμο του Βιετνάμ (ΝταΒάιν Τζόι Ράντολφ).

POOR THINGS

Αίθουσα 3

Ώρα Προβολής: 18:50

Δευτέρα Μειωμένη Τιμη 7 €Σκηνοθέτης: Yorgos Lanthimos
Σεναρίο: Tony McNamara & Alasdair Gray
Ηθοποιοί: Emma Stone, Mark Ruffalo, Ramy Youssef, Willem Dafoe
Κατηγορία: ΡΟΜΑΝΤΙΚΗ ΚΟΜΕΝΤΙ, ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ
Καταλληλότητα ταινίας: ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΑΝΩ ΤΩΝ 18 ΕΤΩΝ
Διάρκεια: 142 Λεπτά
Έτος: 2023 ΧΩΡΑ: ΙΡΛΑΝΔΙΑ, ΑΓΓΛΙΑ & ΗΠΑ

Υπόθεση:

Από τον δημιουργό Γιώργο Λάνθιμο και σε παραγωγή της Emma Stone, έρχεται η απίστευτη ιστορία και η φανταστική εξέλιξη της Bella Baxter (Stone), μιας νεαρής γυναίκας που ανασταίνεται χάρη στον ιδιοφυή και αντισυμβατικό επιστήμονα Δρ. Godwin Baxter (Willem Dafoe). Υπό την προστασία του Baxter, η Bella ανυπομονεί να μάθει. Διψασμένη από την εμπειρία που στερείται, η Bella το σκάει με τον Duncan Wedderburn (Mark Ruffalo), έναν ικανό και με αμβλυμμένη ηθική δικηγόρο, σε μια περιπέτεια περιπλάνησης σε όλες τις ηπείρους. Απελευθερωμένη από τις προκαταλήψεις και τα στεγανά της εποχής της, η Bella αποφασιστικά επιδιώκει να δώσει τη μάχη της για την ισότητα και την ελευθερία.

ΖΩΝΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Αίθουσα 3

Ώρα Προβολής: 21:30

Δευτέρα Μειωμένη Τιμη 7 €Σκηνοθέτης: Jonathan Glazer
Σεναρίο: Martin Amis, Jonathan Glazer
Ηθοποιοί: Sandra Hüller, Christian Friedel, Freya Kreutzkam, Max Beck, Ralf Zillmann, Ralph Herforth
Κατηγορία: ΔΡΑΜΑ
Καταλληλότητα ταινίας: ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΑΝΩ ΤΩΝ 12 ΕΤΩΝ
Διάρκεια: 105 Λεπτά
Έτος: 2023 ΧΩΡΑ: ΗΠΑ, ΑΓΓΛΙΑ, ΠΟΛΩΝΙΑ

Υπόθεση:

Το Μεγάλο Βραβείο στο Φεστιβάλ Καννών 2023. Υποψήφιο για 5 Όσκαρ. Ο διοικητής του Άουσβιτς, Rudolf Höss, και η σύζυγός του Hedwig, προσπαθούν να φτιάξουν μια ονειρεμένη ζωή για την οικογένειά τους σε ένα σπίτι και έναν κήπο δίπλα στο στρατόπεδο.

ΤΡΕΙΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙ (ΜΕΤΑΓΛΩΤΤΙΣΜΕΝΟ)

Αίθουσα 1

Σαββατοκύριακο, Ώρα Προβολής: 17:20

Μειωμένη Τιμη 6 €Σκηνοθέτης: Rasmus A. Sivertsen
Σεναρίο: Thorbjørn Egner, Karsten Fullu & Ingrid Haukelidsæter
Τις Φωνές τους Δανείζουν οι: Δανάη Τσούμου, Πέτρος Δαμουλής, Κωνσταντίνος Λάγκος, Αλεξάνδρα Λέρτα, Βαγγέλης Στρατηγάκος, Κωνσταντίνος Νάνος, Τάνια Παλαιολόγου, Τίμος Παπαευθυμίου, Πηνελόπη Σκαλκώτου, Βασίλης Παπαστάθης, Χρήστος Θάνος, Άγγελος Λιάγκος, Θάνος Λέκκας
Κατηγορία: ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ
Καταλληλότητα ταινίας: ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ
Διάρκεια: 80 Λεπτά
Έτος: 2023 ΧΩΡΑ: ΝΟΡΒΗΓΙΑ

Υπόθεση:

Όλοι θα ζούσαν ειρηνικά στο ειδυλλιακό Κάρδαμο αν δεν υπήρχαν οι τρεις ταραξίες, Κάσπερ, Τζέσπερ και Τζόναθαν που όλο κόβουν βόλτες. Το χάος κυβερνάει τις ζωές τους και το σπίτι τους. Συγκατοικούν με ένα λιοντάρι και χρειάζονται άμεσα μία οικονόμο, οπότε καταστρώνουν ένα σχέδιο απαγωγής της κυρίας Σοφίας που φημίζεται για τη νοικοκυροσύνη της. Όμως, οι διοικητικές της δεξιότητες είναι ακόμα πιο σπουδαίες από τις οικοκυρικές της: Διαφεντεύει τους κλέφτες και τους βάζει να κάνουν τις δουλειές οι ίδιοι. Σιγά σιγά, οι τρεις τους αντιλαμβάνονται ότι έχουν πέσει στην παγίδα της. Η μόνη λύση είναι να ξεφορτωθούν την κυρία Σοφία επιστρέφοντας της πίσω στην πόλη. Μετά από μία έφοδο, καταλήγουν στη φυλακή, αλλά όταν η πόλη κινδυνεύει, οι ληστές έχουν μία ακόμα ευκαιρία να αποδείξουν ότι η γενναιότητα μπορεί να κάνει τη διαφορά!

ΜΑΓΙΑ Η ΜΕΛΙΣΣΑ: Η ΧΡΥΣΗ ΣΦΑΙΡΑ (ΜΕΤΑΓΛΩΤΤΙΣΜΕΝΟ)

Αίθουσα 2

Σαββατοκύριακο, Ώρα Προβολής: 17:20

Σκηνοθέτης: Noel Cleary
Σεναρίο: Adrian Bickenbach, Noel Cleary & Fin Edquist
Τις Φωνές τους Δανείζουν οι: Εύρος Βασιλείου, Ανδρέας Τσέλεπος, Μάριαν Κυπριανού, Άντονυ Παπαμιχαήλ, Σαββίνα Γεωργίου, Άρης Κυπριανού
Κατηγορία: ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ
Καταλληλότητα ταινίας: ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ
Διάρκεια: 88 Λεπτά
Έτος: 2023 ΧΩΡΑ: ΓΕΡΜΑΝΙΑ & ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Υπόθεση:

Όταν η Μάγια έχει βαρεθεί να είναι κλεισμένη λόγω του χειμώνα, το σκάει νωρίς με τον φίλο της Γουίλι και αναλαμβάνουν μία άκρως μυστική αποστολή! Τους έχει ανατεθεί η προστασία του ιερού «σπόρου», και οι δυο τους ενώνουν τις δυνάμεις τους με τους παλιόφιλους τους, Άρνι και Μπάρνι, για να παραδώσουν τον σπόρο στη νέα του κατοικία, στην κορυφή του μυστηριώδους βουνού Μπονζάι. Αλλά όταν ο «σπόρος» εκκολάπτεται, η Μάγια και ο Γουίλι έρχονται αντιμέτωποι με τη μεγαλύτερη ευθύνη της ζωής τους, μία μικροσκοπική και εύθραυστη πριγκίπισσα που ακούει στο όνομα Σμους! Αυτή η περιπέτεια είναι πολύ πιο σοβαρή από αυτό που διαπραγματεύτηκαν αρχικά, καθώς έρχονται αντιμέτωποι με κυνηγούς κεφαλών, κακοποιούς και ατρόμητους εχθρούς, για να οδηγήσουν τη χαμένη πριγκίπισσα στην ορεινή της αποικία, η οποία απειλείται από έναν πόλεμο και κάποια αδίστακτα αρπακτικά. Ο Γουίλι ανασύρει μία πλευρά του εαυτού του που δεν περίμενε, καθώς προστατεύει τη μικροσκοπική πριγκίπισσα. Για να σωθεί η πριγκίπισσα και η αποικία της, η Μάγια πρέπει να μάθει ότι η εμπιστοσύνη δεν είναι απλώς μία έννοια, αλλά και κάτι που πρέπει να κατακτηθεί!

ΓΑΤΕΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ (ΜΕΤΑΓΛΩΤΤΙΣΜΕΝΟ)

Αίθουσα 3

Σαββατοκύριακο Ώρα Προβολής: 17:20

Μειωμένη Τιμη 6 €Σκηνοθέτης: Vasiliy Rovenskiy
Σεναρίο: Elvira Bushtets, Fyodor Derevyanskiy & Vasiliy Rovenskiy
Τις Φωνές τους Δανείζουν οι: Βαγγέλης Χαλκιαδάκης, Κώστας Αποστολίδης, Κώστας Τερζάκης, Χρήστος Λαγκούσης, Τάσος Νταπαντάς, Τάκης Σακελαρίου, Μυρτώ Ναούμ
Κατηγορία: ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ
Καταλληλότητα ταινίας: ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ
Διάρκεια: 83 Λεπτά
Έτος: 2023 ΧΩΡΑ: ΡΩΣΙΑ

Υπόθεση:

Μια νεαρή γάτα που ονομάζεται Βίνσεντ, πιάνει φιλίες με τον Μορίς το ποντίκι σε μια όχι και τόσο ιδανική συνθήκη: μια μεγάλη πλημμύρα! Οι δυο τους θα καταφέρουν να ξεφύγουν μέσα σε ένα παλιό πιάνο, το οποίο όμως τελικά σώζεται από μια ομάδα ναυτικών και στέλνεται στο Ερμιτάζ, το θρυλικό μουσείο της Αγίας Πετρούπολης. Εκεί, ο Βίνσεντ συναντά μια επίλεκτη ομάδα από γάτες, η οποία εδώ και χρόνια έχει αναλάβει να φυλάει από τρωκτικά και άλλα παράσιτα τα αριστουργήματα της τέχνης που φιλοξενούνται στο μουσείο. Ο Βίνσεντ ονειρεύεται να βρει μια αληθινή γατοοικογένεια και λαχταρά να νιώσει ότι ανήκει κάπου, αλλά από την άλλη δε θέλει να χάσει τον φίλο του Μορίς, στον οποίο χρωστάει τη ζωή του. Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα, αφού ο Μορίς έχει τη χειρότερη δυνατή αδυναμία: να ροκανίζει τα διασημότερα (και άρα νοστιμότατα!) έργα τέχνης. Όλα περιπλέκονται ακόμη περισσότερο, όταν ένας από τους σπουδαιότερους πίνακες της ιστορίας, η Μόνα Λίζα ή Τζοκόντα, μεταφέρεται προσωρινά στο μουσείο. Είναι το όνειρο κάθε ποντικού να τον μασήσει και κάθε γάτας να τον προστατεύσει, ωστόσο, ούτε ο Βίνσεντ, ούτε ο Μορίς, ούτε οι γάτες του Ερμιτάζ γνωρίζουν ότι κάποιος σκοπεύει να τον κλέψει. Ο Βίνσεντ πρέπει να συγκεντρώσει όλο το κουράγιο και την εξυπνάδα του για να σώσει το αριστούργημα του Ντα Βίντσι, να προστατεύσει τη φήμη του μουσείου και να κερδίσει την καρδιά της Κλεοπάτρας, μιας όμορφης γάτας από το αιγυπτιακό δωμάτιο – σαν πολλά δε μαζεύτηκαν για μια γάτα;
Follow us: