Ο Δήμος Μακρακώμης, ύστερα από Πρωτοβουλία του Γυμνασίου Σπερχειάδας, του 2ου Δημοτικού σχολείου Σπερχειάδας και σε συνεργασία με τη κα. Μισσίρη Χριστίνα, διοργανώνει εσπερίδα, φιλοξενώντας τον καταξιωμένο ψυχίατρο και ψυχοθεραπευτή κ. Δημήτριο Σούρα,  με θέμα : « ΒΙΑ ( Ατομική , Σχολική , Οικογενειακή , Κοινωνική) και εθισμός των παιδιών στα διαδικτυακά , ηλεκτρονικά παιχνίδια», το Σάββατο 16 Δεκέμβριου 2023 και ώρα 18:00, στο Συνεδριακό κέντρο «Αθανάσιου & Μαίρης Ακρίδα» στην Σπερχειάδα.

 

Ο Δημήτριος Σούρας γεννήθηκε το 1952 στον Βόλο. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή και εξειδικεύτηκε στην Ψυχιατρική σε διάφορα νοσοκομεία των Αθηνών και του εξωτερικού. Εργάζεται ως ιδιώτης ψυχίατρος-ψυχοθεραπευτής τα τελευταία 40 χρόνια, είναι Διευθυντής της Ψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Metropolitan και Υπεύθυνος Ψυχίατρος του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου σε θέματα προ και μεταμοσχευτικού ελέγχου.

Έχει εκδώσει 10 δικά του βιβλία: Φοβοφοβίες , Άγχος , Κατά τη θλίψη  , Πατέρας Αφέντης , Περί ορέξεως , Από τη βία στη βία , Ψύχωση , Μάνα Γκρέκα , Ψυχή μου άρρωστη , Χρώματα της εφηβείας.

Αποτελεί ένα από τα πολυσυζητημένα πρόσωπα των ημέρων μας, μιας και έχει φέρει στο φως πολλά χρήσιμα στοιχεία και εκτιμήσεις σε αρκετές πολύκροτες υποθέσεις. Μάλιστα, με τη στάση και το ήθος του, ο Δημήτρης Σούρας έχει καταφέρει να μπει στην καρδιά όλων των Ελλήνων.

 

Τα θέματα που θα πραγματευτεί στην συγκεκριμένη εσπερίδα, αποτελούν ζητήματα υψίστης σημασίας, που ταλανίζουν την κοινωνική δομή της εποχής μας και μας αφορούν όλους.

 

Με σύνθημα «Μάθε, Μίλα, Ζήσε» γινόμαστε η ασπίδα σε κάθε μορφή βίας, δημιουργώντας τα θεμέλια για μια κοινωνία ελεύθερη, χωρίς εκφοβισμούς και προκαταλήψεις.

 

 

Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ

ΛΑΜΠΡΙΝΗ – ΛΥΔΙΑ ΡΗΓΑ

 

 

 

Follow us: