Η ερώτηση αυτή είναι ενός κοριτσιού 11 ετών μέσα απο τη φωτιά του πολέμου που τσακίζει κόκκαλα. Ποιός μπορεί να απαντήσει σε δύο φυλές που ζούνε κάτω από τον ίδιο ουρανό να αναπνέουν τον ίδιο αέρα και να πίνουν το ίδιο νερό.

Όλοι έχουμε μπερδευτεί και το μόνο που θέλουμε είναι να σταματήσει αυτό το κακό που βγάζει τους τρομοκράτες ‘’αγωνιστές’’ και τους δολοφόνους θύματα και απο τις δύο πλευρές και σκοτώνουν «κατά λάθος» μικρά παιδιά.

Κάποιοι λοιπόν δεν θέλουν την ειρήνη και όλοι αυτοί που παίζουν το ρόλο του μεσολαβητή για την κατάπαυση του πολέμου είναι αυτοί που μιλάνε για ένα καλύτερο κόσμο. Δεν μας λένε όμως γι αυτούς τους ίδιους και τα συμφέροντα τους ή για τους λαούς του κόσμου. Είναι αυτοί που δηλητηριάζουν τον αέρα, το χώμα και το νερό των παιδιών, σπέρνοντας το μίσος σε μεγάλες περιοχές της γης και μετά παίζουν το ρόλο του Ποντίου Πιλάτου όπως τώρα που αλληλοσκοτώνονται δύο φυλές, του Αβράαμ και του Ιακώβ.

Πώς μπορούμε να μιλάμε για αρετές και αξίες των ανθρώπων οι οποίες θα οδηγήσουν σε μια καθαρή και υγιή αντίληψη του κόσμου; Ενός κόσμου που τα περιστέρια της ειρήνης χάθηκαν ή λιγόστεψαν και περισσεύουν αθώα κορμάκια που τα θερίζουν τα πολυβόλα. Στη ζωή λένε παίρνεις αυτό που τελικά σου αξίζει, τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Αν αυτό ισχύει, οι ευθύνες για αυτή την κατάντια του κόσμου, πέφτουν σ’ αυτούς που την προκαλούν. Ας αναλογιστούν και ας απαντήσουν στο 11χρονο κορίτσι στην ερώτηση του που αφορά όλα τα παιδιά του κόσμου. «Τι λάθος κάναμε εμείς τα παιδιά;»

 

Follow us: