Το Μαυσωλείο και το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού στο Διστομο Βοιωτίας επισκέφθηκαν σήμερα σπουδαστες της Απώτατης Στρατιωτικής Στόλης Ναυτικών Δοκίμων. Τους σπουδαστες, που συνοδεύονταν από κλιμάκιο αξιωματικών της Σχολής, υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Διστόμου, Αράχοβας , Αντίκυρας  Γιάννης Σταθάς στο Λόφο του Μαυσωλείου, όπου φυλάσσονται τα οστά των 223 Σφραγισθέντων κατοικιών της Μαρτυρικής και Ιστορικής κωμόπολης του Διστόμου.

Στην μαρμάρινη πλάκα που ειναι χαραγμένα τα ονόματα των αμάχων θυμάτων των Γερμανικών στρατευμάτων κατοχής στις 10 Ιουνίου 1944, δίπλα στο Οστεοφυλάκιο, κατέθεσε στεφάνι ο επικεφαλής της αντιπροσωπίας της Σχολής. Ο Γ. Σταθάς, που μίλησε στους σπουδαστες,  επέδωσε στον επικεφαλής αναμνηστικά και βιβλία για την Σφαγή .
Μετά οι νεαροί και νεαρές Δόκιμοι – μεταξυ των οποίων και αλλοδαποί- μετέβησαν στο Μουσειο Θυματων Ναζισμού στο κέντρο της Κωμόπολης όπου παρακολούθησαν  ντοκιμαντέρ  με το Χρονικό της Σφαγής, ενημερωθήκαν σχετικά και ξεναγήθηκαν στις αίθουσες από το μέλος της Δ.Ε. του Μουσείου Χρήστο Παπανικολάο
Follow us: