Την προσοχή και τη συμβολή των δημοτών για την πρόληψη πυρκαγιών δεδομένου ότι διανύουμε ήδη την αντιπυρική περίοδο, ζητά το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων.

Συγκεκριμένα:

«Ενόψει της αντιπυρικής περιόδου για το 2022, από 1η Μαΐου έως και 31 Οκτωβρίου,  υπενθυμίζουμε στους ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων, ότι υποχρεούνται στον καθαρισμό αυτώνστην αποψίλωση και απομάκρυνση ξερών χόρτωνκαθώς και άλλων εύφλεκτων ή εκρήξιμων υλικών και αντικειμένων, όπως προβλέπεται από τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (Ν.3463/2006), άρθρο 75, παρ. Ι, τομέας β΄, τη Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης (Ν.3852/07.06.2010) άρθρο 94, τις ισχύουσες Πυροσβεστικές Διατάξεις) και τον Κανονισμό Καθαριότητας του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων.

Σε διαφορετική περίπτωση, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, υπάρχουν αστικές, οικονομικές και ποινικές κυρώσεις, στους μη συμμορφούμενους υπόχρεους». 

Επισημαίνεται ότι στους χώρους που αναφέρονται παραπάνω, απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς κατά το χρονικό διάστημα από 1η Μαΐου μέχρι 31η Οκτωβρίου, όσο δηλαδή διαρκεί η αντιπυρική περίοδος.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά στο 22683-50211»

Γραφείο Πολιτικής Προστασίας

Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων

Follow us: