Άρχισε η διαδικασία της προανάρτησης κτηματολογικών στοιχείων, για όσους δήλωσαν την ακίνητη περιουσία τους που βρίσκεται σε περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Βοιωτίας και Φωκίδας.

Μέσω της ηλεκτρονικής προανάρτησης, οι ιδιοκτήτες των περιοχών αυτών, οι οποίοι έχουν λάβει ήδη ατομικά τις σχετικές ενημερώσεις, μπορούν, μέχρι την 21η Απριλίου 2022, να διορθώσουν εύκολα, γρήγορα και δωρεάν, τυχόν λάθη στην καταγραφή της ακίνητης περιουσίας τους στο Κτηματολόγιο.

Μέσω της ιστοσελίδας του Κτηματολογίου, www.ktimatologio.gr, οι δικαιούχοι, με χρήση των κωδικών ασφαλείας του taxisnet, έχουν πρόσβαση στην καταγραφή των δικαιωμάτων τους και της γεωγραφικής απεικόνισης των ακινήτων τους.

Συγκεκριμένα θα πρέπει να δουν και να ελέγξουν:

•    Την  περιγραφή και τη νομική πληροφορία των ακινήτων τους (Κτηματολογικός Πίνακας)

•    Τα όρια των γεωτεμαχίων τους (Κτηματολογικό Διάγραμμα)

Εάν συμφωνούν με τα στοιχεία της Προανάρτησης, δεν χρειάζεται να προβούν σε άλλη ενέργεια.

Εάν δεν συμφωνούν με κάποια από τα στοιχεία, μπορούν να υποβάλουν αίτηση επανεξέτασης στοιχείων (μέχρι την 21η Απριλίου 2022) ηλεκτρονικά, στα αντίστοιχα mail του Γραφείου Κτηματογράφησης, ή διά ζώσης, κατόπιν ραντεβού στο Γραφείο Κτηματογράφησης.

Σε περίπτωση που δεν έχουν δηλώσει στο Κτηματολόγιο την ακίνητη περιουσία τους, έχουν ακόμα περιθώριο να το κάνουν ηλεκτρονικά στο www.ktimatologio.gr ή στο τοπικό Γραφείο Κτηματογράφησης, κατόπιν ραντεβού. Μετά τις διορθώσεις της Προανάρτησης, θα ακολουθήσει η διαδικασία της Ανάρτησης, για την οποία οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν εκ νέου.

Η συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία της Προανάρτησης, είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς με αυτήν εξασφαλίζουν ότι τα δικαιώματα που δήλωσαν θα καταγραφούν σωστά στο Κτηματολόγιο και θα αποφύγουν άσκοπη ταλαιπωρία στο μέλλον.

Για την Βοιωτία οι περιοχές είναι οι εξείς:

ΑΛΙΑΡΤΟΥ (ΑΛΙΑΡΤΟΥ, ΑΣΚΡΗΣ, ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ, ΘΕΣΠΙΕΩΝ, ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ, ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΙΟΥ, ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ, ΠΕΤΡΑΣ, ΣΩΛΗΝΑΡΙΟΥ, ΥΨΗΛΑΝΤΙΟΥ).

ΔΙΣΤΟΜΟΥ – ΑΡΑΧΩΒΑΣ-ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ (ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ, ΑΡΑΧΩΒΑΣ, ΔΙΣΤΟΜΟΥ, ΣΤΕΙΡΙΟΥ).

ΘΗΒΑΙΩΝ (ΑΜΠΕΛΟΧΩΡΙΟΥ, ΒΑΓΙΩΝ, ΔΟΜΒΡΑΙΝΗΣ, ΕΛΕΩΝΑ, ΕΛΛΟΠΙΑΣ, ΘΗΒΑΙΩΝ, ΘΙΣΒΗΣ, ΚΑΠΑΡΕΛΛΙΟΥ, ΛΕΥΚΤΡΑΣ, ΛΟΥΤΟΥΦΙΟΥ, ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙΟΥ, ΜΟΥΡΙΚΙΟΥ, ΝΕΟΧΩΡΑΚΙΟΥ, ΞΗΡΟΝΟΜΗΣ, ΠΛΑΤΑΙΩΝ, ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ, ΥΠΑΤΟΥ).

ΛΕΒΑΔΕΩΝ (ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ, ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ, ΑΓΙΟΥ ΒΛΑΣΙΟΥ, ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΑΚΟΝΤΙΟΥ, ΑΛΑΛΚΟΜΕΝΩΝ, ΑΝΘΟΧΩΡΙΟΥ, ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ, ΔΑΥΛΕΙΑΣ, ΘΟΥΡΙΟΥ,

ΚΟΡΩΝΕΙΑΣ, ΚΥΡΙΑΚΙΟΥ, ΛΑΦΥΣΤΙΟΥ, ΜΑΥΡΟΝΕΡΙΟΥ, ΠΑΡΟΡΙΟΥ, ΠΡΟΣΗΛΙΟΥ, ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ, ΡΩΜΑΙΙΚΟΥ, ΧΑΙΡΩΝΕΙΑΣ).

ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ (ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ, ΑΚΡΑΙΦΝΙΟΥ, ΔΙΟΝΥΣΟΥ, ΚΑΡΥΑΣ, ΚΟΚΚΙΝΟΥ, ΠΥΡΓΟΥ)

ΤΑΝΑΓΡΑΣ (ΑΡΜΑΤΟΣ, ΑΣΩΠΙΑΣ, ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, ΤΑΝΑΓΡΑΣ)

ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ Π.Ε. ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Επαρχιακή οδός Θηβών-Μουρικίου (θέση Αγ. Θεόδωροι), ΤΚ 32200, ΘΗΒΑ. Τηλ: 2168007066

E-mail:  ktimatologio@voiotias-fokidas.gr

Ιστοσελίδα: www.ktimatologio-voiotias.gr

Ωράριο: Δευτέρα έως Παρασκευή 08.30-16.30 και κάθε Τετάρτη 08.30-20.30.

Γεν. Πληροφορίες: Δευτέρα έως Παρασκευή τηλ.  210-6505600  (08:30 έως 15:30)  και στο www.ktimatologio.gr

Follow us: