Διαδοχικά καιρικά συστήματα προβλέπεται να προκαλέσουν κακοκαιρία με το όνομα “ΕΛΠΙΣ” (“ELPIS”) στη χώρα μας τις επόμενες ημέρες. Το πρώτο καιρικό σύστημα θα μας επηρεάσει από το Σάββατο (22/1/2022)και το δεύτερο, που θα είναι πιο ισχυρό, από τη Δευτέρα (24/1/2022).
Τα κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, οι πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές της βόρειας και της ανατολικής Ελλάδας.

Η Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Βοιωτίας, η Πολιτική Προστασία και όλες οι υπηρεσίες που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα έχουν τεθεί  σε κατάσταση ετοιμότητας βάσει του σχεδιασμού τους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την εκδήλωση των φαινομένων.

 « Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε και αυτό το καιρικό φαινόμενο το οποίο θα μας επηρεάσει αρκετές μέρες. Τόσο η Πολιτική μας Προστασία όσο και οι Δ/νση Τεχνικών Έργων είναι σε άριστη συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς για την αντιμετώπιση του νέου καιρικού φαινομένου με την ονομασία ΕΛΠΙΔΑ. Πρέπει όλοι να είμαστε προσεκτικοί  και να περιορίσουμε τις άσκοπες μετακινήσεις. Βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία και ενημέρωση για την εξέλιξη του φαινομένου  με την Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας. Θα είμαστε δίπλα στους πολίτες σε κάθε περίπτωση» δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά.

 Με βάση τον σχεδιασμό θα τεθούν οι εμπλεκόμενες Υπηρεσίες σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας σύμφωνα με τα  σχέδιο   ΔΑΡΔΑΝΟΣ.

 Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και για ενημέρωση καιρού οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Βοιωτίας,  στα τηλέφωνα:

α) 22610-29036 & 22613-50199 ώρες γραφείου, 

β) 6941 414048 & 6971 734978 όλο το 24ωρο 

γ) Ε-mail : tpp-vio@pste.gov.gr

Follow us: