Έργο προϋπολογισμού 1.387.000€

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και ο Δήμαρχος Λεβαδέων Ιωάννης Ταγκαλέγκας συνυπέγραψαν εχθές, Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022, προγραμματική σύμβαση για την εκτέλεση του έργου: «Κατασκευή Κυκλικών Κόμβων», αρχικού προϋπολογισμού 1.387.000€.

Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή τεσσάρων κυκλικών κόμβων εντός της πόλης της Λιβαδειάς, προκειμένου να αντιμετωπιστούν χρόνια κυκλοφοριακά προβλήματα. Συγκεκριμένα, προβλέπεται η κατασκευή κυκλικών κόμβων στις συμβολές των οδών:

  • Ρούμελης και Δημάρχου Ιωάννη Περγαντά (πρώην Θεσσαλονίκης).
  • Αχιλλέως και Δημάρχου Ιωάννη Περγαντά.
  • Ρούμελης και Χαιρώνειας.
  • Δελφών – Δημάρχου Χρ. Παλαιολόγου και Αγίου Φανουρίου.

Για την εκτέλεση του έργου, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εξασφάλισε και διέθεσε χρηματοδότηση ύψους 1.387.000€, ενώ προχώρησε στη σύναψη προγραμματικής σύμβασης με τον Δήμο Λεβαδέων, ο οποίος θα αναλάβει τη δημοπράτηση και την επίβλεψη της εκτέλεσης των εργασιών.

Μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Το 2021 ο Δήμαρχος Λεβαδέων Ιωάννης Ταγκαλέγκας έφερε μια σημαντική πρόταση για την υλοποίηση ενός πολύ ωφέλιμου έργου με στόχο την αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας και της ποιότητας κυκλοφορίας στην πόλη της Λιβαδειάς.

»Εξασφαλίσαμε 1,4 εκατομμύρια ευρώ και υπογράψαμε σήμερα την αναγκαία προγραμματική σύμβαση για την κατασκευή τεσσάρων κυκλικών κόμβων, που θα βελτιώσουν αισθητά την όψη της πόλης και κυρίως θα δώσουν λύσεις σε κυκλοφοριακά προβλήματα, τα οποία χρονίζουν και ταλαιπωρούν τους πολίτες.

»Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συνεργαζόμαστε με τους Δήμους μας και για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στις πόλεις μας και εξαντλούμε κάθε χρηματοδοτική δυνατότητα για τα μικρά και μεγάλα έργα, που ζητά η κοινωνία».

Ακολούθως, ο Δήμαρχος Λεβαδέων Ιωάννης Ταγκαλέγκας δήλωσε: «Η διαχρονική αναγκαιότητα καλύτερης κυκλοφοριακής διαμόρφωσης, για την διασφάλιση της οδικής ασφάλειας στην πόλη και την διευκόλυνση και βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών, θα αντιμετωπιστεί κυρίως δια των τεσσάρων κόμβων που θα κατασκευαστούν.

»Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανό, την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά και όλο το Περιφερειακό Συμβούλιο για την συνεργασία και την πολύτιμη συμβολή τους. Είμαι ευτυχής που η συνεργασία μας αποδίδει καρπούς σε όφελος των πολιτών.

»Ως Δημοτική Αρχή θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για ένα ασφαλέστερο και καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας».

Follow us: