Ο Δήμος Θηβαίων, συνεχίζοντας την αναβάθμιση των Υπηρεσιών Καθαριότητας, εξοπλίζεται με δύο υπερσύγχρονα, ηλεκτροκίνητα αναρροφητικά σάρωθρα πεζού χειριστή, συνολικού κόστους προμήθειας 44.392 ευρώ, και ένα χειροκίνητο ηλεκτρικό σάρωθρο, αξίας 7.316 ευρώ. Η αγορά των νέων μηχανημάτων πραγματοποιήθηκε με ιδίους πόρους του Δήμου.

Τα σάρωθρα έχουν τη δυνατότητα να απορροφούν μικρού όγκου απορρίμματα, όπως ξερά φύλλα, τενεκεδάκια αναψυκτικών ή μικρά πλαστικά μπουκάλια. Επιπλέον, είναι φιλικά προς το περιβάλλον, καθώς εκπέμπουν μηδενικούς ρύπους. 

Τα σάρωθρα θα καθαρίζουν πλατείες, πεζοδρόμια και πεζοδρόμους, όχι μόνο στο κέντρο αλλά και στις γειτονιές της Θήβας.

“Ο εξοπλισμός της Υπηρεσίας Καθαριότητας αναβαθμίζεται κι εκσυγχρονίζεται, έτσι ώστε να απολαμβάνουμε όλοι μας μια πόλη πιο καθαρή και πιο ανθρώπινη. Καθημερινά δίνουμε μάχη για την απομάκρυνση των απορριμμάτων και τον καθαρισμό των κοινόχρηστων χώρων, έχοντας στη διάθεσή μας υπερσύγχρονα μηχανήματα καθαρισμού, που χρησιμοποιούνται και στις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις. Οι δημότες αξίζουν να απολαμβάνουν μια πόλη όμορφη και καθαρή. Σε αυτή την προσπάθεια αναζητούμε και τη δική τους συνδρομή, με σεβασμό  προς το περιβάλλον και οικολογική συνείδηση”, τόνισε ο Δήμαρχος Θηβαίων, κ. Γιώργος Αναστασίου, επιθεωρώντας τα νέα μηχανήματα επί το έργον, μαζί με τον νέο αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, κ. Νίκο Κοβάνη.

Follow us: