Παρουσία υπουργών, αυτοδιοικητικών και πολιτών

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο Δήμαρχος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας Γιώργος Τσαπουρνιώτης, ο Δήμαρχος Ιστιαίας – Αιδηψού Γιάννης Κοντζιάς και ο Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης Σταύρος Μπένος προκάλεσαν σήμερα, Τρίτη 07 Σεπτεμβρίου 2021, ανοιχτή συζήτηση – διάλογο για την ανασυγκρότηση της βόρειας Εύβοιας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό σχολείο Λίμνης Ευβοίας, παρουσία του Υφυπουργού σε θέματα κρατικής αρωγής Χρήστου Τριαντόπουλου, του Υφυπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Αμυρά, του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης υπεύθυνου για την αλιευτική πολιτική Σίμου Κεδίκογλου, του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρη Σκάλκου, του Γενικού Γραμματέα Λιμένων Ευάγγελου Κυριαζόπουλου, βουλευτών, αυτοδιοικητικών, εκπροσώπων συλλόγων και φορέων του τόπου και πλήθους πολιτών.

Χαιρετίζοντας την διαδικασία, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός αναφέρθηκε στη βασική προϋπόθεση να εκπονηθεί αυτός ο σχεδιασμός από τους πολίτες και για τους πολίτες με αντίστοιχες ανοιχτές διαδικασίες, με άμεσες και στρατηγικές δράσεις, ενώ παρέπεμψε στο πλαίσιο έργων και παρεμβάσεων, το οποίο έχει ήδη εγκριθεί από την ευρεία πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Σταύρος Μπένος τόνισε ότι είναι κυρίαρχος ο ρόλος της αυτοδιοίκησης στο σχεδιασμό για την ανασυγκρότηση της βόρειας Εύβοιας. Παρουσίασε τους βασικούς άξονες του σχεδίου (https://prezi.com/view/GMxTbpPtw52k3DoWGf24/) και τους εθελοντές μελετητές και συνεργάτες του.

Η διαδικασία συνεχίστηκε με προτάσεις και παρατηρήσεις επί του σχεδιασμού, ο οποίος θα ολοκληρωθεί και θα υλοποιηθεί μέσω της «ΟΧΕ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ 2021 – 2027».

Με το πέρας της ανοιχτής συζήτησης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Κυβερνητικά στελέχη και αυτοδιοικητικοί συγκεντρωθήκαμε στη Λίμνη και συζητήσαμε ενώπιον όλων για την πλατφόρμα του σχεδίου ανασυγκρότησης, την οποία παρουσίασε ο φίλος και συνεργάτης Σταύρος Μπένος.

Στην Περιφέρεια στοχεύουμε και ήδη έχουμε δουλέψει για ένα πλαίσιο ανασυγκρότησης που συνεργατικά θα αναπτύξουμε για μα μπορέσουμε να δούμε χειροπιαστά αποτελέσματα.

Μια πρόταση από τον πολίτη και κυρίως για τον πολίτη.

Με άμεσες – που ήδη υλοποιούνται – αλλά και στρατηγικές παρεμβάσεις. 

Με άξονες την Οικονομία, το Περιβάλλον, τις Υποδομές. Και στο κέντρο όλων, τον Άνθρωπο».

Follow us: