Με Ερώτηση που κατέθεσα στη Βουλή προς τον Υπουργό Οικονομικών, και την οποία συνυπογράφουν 33 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ, ζητώ να σταματήσει η επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση στα κεκτημένα δικαιώματα των εργαζομένων στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία! 

«Πάγωσε» την εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, ενώ δεν έχουν τέλος οι περικοπές στο επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας των εργαζομένων που δουλεύουν καθημερινά σε περιβάλλον επιβαρυμένο με χημικούς και ραδιενεργούς παράγοντες… 

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση συνεχίζει  την προσπάθεια κομματικού ελέγχου της διοίκησης της εταιρείας, μέσω αθέμητων αλλαγών στο Οργανόγραμμα! 

Η ΕΑΒ αποτελεί σημαντικό στήριγμα της εθνικής άμυνας, ενώ μπορεί να γίνει και αναπτυξιακή «ατμομηχανή» για την οικονομία μας. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, όμως, αντί να φροντίζει για την υλοποίηση των μεγάλων συμβολαίων που έφερε στην εταιρεία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ,  την απαξιώνει και σχεδιάζει το ξεπούλημά της!  

Πρέπει να σταματήσει άμεσα η επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων, αλλά και να υλοποιηθεί ο απαραίτητος αναπτυξιακός σχεδιασμός που θα δώσει στην ΕΑΒ τη θέση που της αξίζει! 

Η Ερώτηση διαθέσιμη εδώ:

https://drive.google.com/file/d/1or7AFwdhHabfe8wjvawXfMl6TFeXRot-/view?usp=sharing                                                                                            

    Γιώτα Πούλου

Follow us: