Συναντήθηκα χθες, συνοδευόμενη από τους Άγγελο Σπύρου και Γιάννη Λιάπη, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με τον Δήμαρχο Τανάγρας κ. Βασίλειο Περγάλια  και συζητήσαμε τοπικά αλλά και κεντρικά θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οι Δήμοι, καλούνται να ανταποκριθούν  στα καθημερινά προβλήματα και τις ανάγκες των δημοτών, που έχουν αυξηθεί λόγω της πανδημίας και των πρόσθετων υποχρεώσεων τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων καθαρισμού και απολύμανσης. 

Ταυτόχρονα όμως, τα έσοδά τους έχουν μειωθεί δραματικά και απαιτείται άμεση επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Συζητήσαμε, επίσης, την επιτάχυνση των διαδικασιών ανέγερσης του Δημοτικού Σχολείου Δηλεσίου, τα προβλήματα που προκύπτουν από την ανάρτηση των Δασικών Χαρτών,  την διακοπή λειτουργίας του Παρατηρητηρίου Περιβάλλοντος και Υγείας στο πλαίσιο της σύστασης του Επιχειρηματικού Πάρκου και της απορρύπανσης του Ασωπού καθώς και για την πρόσφατη πυρκαγιά που ξέσπασε σε εργοστάσιο Ανακύκλωσης στο Σχηματάρι.

Δήλωσα ότι είμαι στη διάθεση του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου και ανέλαβα να προβώ σε συγκεκριμένες ενέργειες που θα προωθήσουν τα τοπικά θέματα, στην κοινή προσπάθεια αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών στους δημότες.

Γιώτα Πούλου

Follow us: