Τη διενέργεια, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας, Μαθητικού Διαγωνισμού στα Γυμνάσια και Λύκεια της Βοιωτίας για την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, ανακοίνωσε ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος εκ μέρους του Κέντρου Έρευνας και Μελέτης Βοιωτίας.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών του Νομού μας σχετικά με τον εορτασμό των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, η μελέτη, καταγραφή και συγγραφή πρωτότυπων κειμένων, ποιημάτων και η εκπόνηση εικαστικών έργων με το ζητούμενο θέμα: “Η σημασία της Επανάστασης του 1821 και συμβολή της Βοιωτίας σε αυτήν”

Η πρόσκληση απευθύνεται σε όλους τους μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων του Νομού και αφορά τρεις κατηγορίες:

1. τη συγγραφή κειμένου εργασίας,

2. τη συγγραφή ποιήματος και

3. τη δημιουργία εικαστικού έργου (ζωγραφική, γλυπτική κα).

Οι εργασίες μπορεί να είναι είτε ατομικές, είτε ομαδικές (2 έως 5 μαθητές) και προτείνεται να υλοποιηθούν υπό την καθοδήγηση και τον συντονισμό καθηγητή, όπου αυτό είναι εφικτό.

Τα κείμενα εργασίας προτείνεται να είναι εκτάσεως 2.500 – 3.500 λέξεων.

Κριτήρια αξιολόγησης της κάθε εργασίας και κάθε έργου θα αποτελέσει η ποιότητα και πληρότητα των κειμένων και των ποιημάτων, καθώς και η έμφαση στη συμβολή του Νομού μας στην Ελληνική Επανάσταση. Επίσης, θα αξιολογηθούν τόσο η ποιότητα, όσο και η σύνδεση των εικαστικών έργων με τη συμβολή του Νομού μας στον επαναστατικό Αγώνα.

Ως προθεσμία υποβολής των εργασιών ορίζεται η Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021.

Παράλληλα ο κ. Αγγελόπουλος ευχαρίστησε τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Βοιωτίας Λάμπρο Κούτσικο για την συνεργασία.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο e-mail του Κέντρου kembd20@gmail.com και τηλεφωνικά στον κ. Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο  τηλ. 6985551180, Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Κέντρου και στην κ. Αδαμάκη Καλλιόπη, φιλόλογο εκπαιδευτικό του 2ου ΓΕΛ Λιβαδειάς, (τηλέφωνο: 6944546640, e-mail: yiankats@otenet.gr).

Follow us: