30  Νοεμ. 2020                                                                     Κυκλοφορώ  και …

 

  • Βραχυκυκλώνομαι! Τι να πρωτοπώ, τι να πρωτογράψω, γίνονται τόσα, διαβάζω κι ακούω τόσα, σκέπτομαι τόσα (ε, ναι, μπορώ ακόμα!). Τι να πρωτοδιαλέξω να το δούμε μαζί, ευτυχώς αυτή η «συνάθροιση» επιτρέπεται… Ας φτιάξουμε μια σύνθεση. Να την πούμε παζλ, σαν το παιγνίδι; Να την πούμε κουρελού, σαν το στρωσίδι; Μωσαϊκό, να θυμηθούμε τα βυζαντινά; Ή μήπως τουρλού, που το πετυχαίνω μια χαρά; Τουρλού, το αποφάσισα! 
  • Ανακατεύω, λοιπόν: Παγκόσμιος θρήνος για τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα (προσωπικά δεν κλαίω, αλλά σέβομαι τον πόνο των  ποδοσφαιρόφιλων) – Αυτός ο Μητσοτάκης δεν ντρέπεται που έφαγε ένα τσουρέκι στη Θεσσαλονίκη; (μομφή από την αξιωματική αντιπολίτευση) – Μπράβο που κλείσανε τον ναό του Αγ.Ανδρέα στην Πάτρα (του χρόνου, με το καλό!) – 25 Νοεμβρίου: Όχι βία κατά των γυναικών (Σιγά που … ) – Άλλος για Χίο τράβηξε κι άλλος για Μυτιλήνη κι ο Αντιδήμαρχος Αθηναίων στο Μπάντεν-Μπάντεν θέλει να πάει (έχει σπίτι εκεί ο άνθρωπος, γιατί όχι;)  – Ποιο κόμμα αριστερούληδων καταψήφισε ένα νομοσχέδιο υπέρ της εργατικής τάξης που έφερε στη Βουλή η κυβέρνηση της Δεξιάς; (Να βοηθήσω; Αρχίζει από  ΣΥ και τελειώνει σε ΖΑ) – Στο Ναγκόρνο Καραμπάχ τι γίνεται; (μαθαίνετε;)  – «Ε, θα πεθάνουν και μερικοί…», είπε μια γνωστή από τις Σέρρες (δεν θα της ξανατηλεφωνήσω να μάθω αν είναι καλά) – Μια Γιαννώτισσα κυρά 102 ετών κατατρόπωσε τον κορονοϊό (έτσι για να μάθει αυτό το τέρας!) – Σκοτωμός με την αστυνομία στο Παρίσι (λίμπα τα κάνανε οι διαδηλωτές) – Η φράου Μέρκελ δεν μας τα λέει καλά (εντάξει, πάντα χαϊδεύουν την Τουρκία οι Γερμανοί, αλλά σαν να το παρακάνουν πια!) – Στο σπίτι του πάλι ο Αρχιεπίσκοπος κ.Ιερώνυμος (Καλή ανάρρωση, Μακαριότατε!) –  Σκίζω με τις ηλεκτρονικές πληρωμές από το σπίτι, έχω γίνει αστέρι (ε, ναι, μπορώ ακόμα!) 
  • Κρατάω για το τέλος το πιο σημαντικό: ο σωτήρας της χώρας από την αρρώστια είναι ο Τσίπρας. Εγώ βλασφημώ; Η κ.Φωτίου το ανακοίνωσε πρωΐ-πρωΐ Δευτέρας. Το άκουσα με τ’ αυτιά μου (ε, ναι, μπορώ ακόμα): «Εμάς το πρόβλημά μας είναι να σωθούν ανθρώπινες ζωές. Γι αυτό βρίσκεται ο Αλέξης ο Τσίπρας, καθημερινά, με όλο το επιτελείο το δικό μας, ….. καθημερινά, όπου υπάρχει μεγάλο πρόβλημα ….. για να δίνει προτάσεις, για να προλάβει». Αυτά! Κι ύστερα μου λέτε σεις για εμβόλιο. Τι να σας πω! Άμα δεν βλέπετε πού είναι η σωτηρία μας… Πέθανε ο Θεός της μπάλας, ήρθε ο Μεσσίας της Ελλάδας! (Ήμαρτον, Κύριε, τι λέω η χριστιανή!)
  • Εύχομαι καλό μήνα! Σκέτο! Αρκετή σάλτσα είχε το τουρλού. Αλήθεια, σας άρεσε;
  • Χαιρετώ όλους εσάς, τους φίλους μου.

Γράφει η Μαρίνα Αντωνάτου

Follow us: