Ο Ντιέγκο Μαραντόνα έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών μετά από καρδιακή ανακοπή, λίγες ημέρες αφότου βγήκε από το νοσοκομείο μετά την εγχείρηση στον εγκέφαλο.

Υπήρξε ένας από του κορυφαίους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών, ο καλύτερος για πολλούς.

Έζησε μια ταραγμένη ζωή, γεμάτη μπάλα, γυναίκες και καταχρήσεις.

Το «Χέρι του Θεού» θα μείνει αξέχαστο σε όλους. Λατρεύτηκε σαν θεός στην πατρίδα του, την Αργεντινή αλλά και το δεύτερο σπίτι του, την Ιταλία.

Ο Ντιεγκίτο είχε πρωταγωνιστήσει και σε πολλές τηλεοπτικές διαφημίσεις, όπως όλοι οι αστέρες.

Στη δεκαετία του ΄80, στη «χρυσή» του δεκαετία, διαφήμισε μερικά από τα μεγαλύτερα brands, την Coca-Cola και τα McDonald’s.

Οι διαφημίσεις υπάρχουν σε βίντεο μέχρι και σήμερα και αντικατοπτρίζουν το μάρκετινγκ της εποχής.

Το 1982, ο Μαραντόνα πρωταγωνίστησε σε μια διαφήμιση για το πιο διάσημο αναψυκτικό. Τον βλέπουμε –νεαρό ακόμη με το χαρακτηριστικό του μαλλί-να κατεβαίνει κουρασμένος στα αποδυτήρια. Μέχρι που ένας πιτσιρικάς του προσφέρει την coca-cola του. Εκείνος στην αρχή διστάζει, αλλά την παίρνει και την πίνει μονορούφι. Στο τέλος προσφέρει την φανέλα του στον μικρό που ξετρελαίνεται από την χαρά του.

«Ευχαριστώ, πρωταθλητή!», του λέει ο μικρός.

To 1984, έπαιξε σε ισπανική διαφήμιση για τα McDonald’s. Μπαίνει σε ένα μαγαζί και παραγγέλνει υπό το έκπληκτο βλέμμα ενός πιτσιρίκου. Στη συνέχεια, κάθεται να φάει ενώ ο μικρός αντιγράφει τις κινήσεις του. Μέχρι του ο Μαραντόνα σηκώνεται και κάθεται απέναντί του για να φάνε μαζί.

πηγή bovary.gr

Follow us: