Τις φωνές από την αστυνομία άκουσε η διάσημη ηθοποιός Τζόαν Κόλινς, καθώς αντί να φορέσει την μάσκα της σε επίσκεψή της σε κατάστημα ΙΚΕΑ στην Γαλλία, επέλεξε να φορέσει μια πλαστική προσωπίδα.

Η 87χρονη ηθοποιός που έκανε διακοπές στο St. Tropez με φίλους, συμπεριλαμβανομένου του παρουσιαστή Πιρς Μόργκαν, που έπεσε μάλιστα θύμα ληστείας, είπε ότι δέχθηκε τις φωνές ενός αξιωματούχου που την είδε να φορά, μια διάφανη πλαστική προσωπίδα, αντί για μάσκα, γιατί την διευκολύνει περισσότερο στην αναπνοή. Όμως, οι μάσκες προσώπου είναι υποχρεωτικές στους εσωτερικούς δημόσιους χώρους στη Γαλλία από τις 21 Ιουλίου.

 

Τζόαν Κόλινς -Εξαλλη με τις ηλικιακές διακρίσεις στην πανδημία: Οι άνθρωποι δεν καθορίζονται από την ηλικία τους

Στην στήλη της για την ιστοσελίδα «The Spectator» η Τζόαν Κόλινς έγραψε για την πλαστική προσωπίδα της: «Ένας αστυνομικός προσβλήθηκε βαθύτατα από αυτήν κι ενώ εγώ σκεφτόμουν τα οφέλη του καπνιστού σολομού που πωλείται στα Ikea, μου έβαλε τις φωνές. Μιλώντας στα γαλλικά, μου φώναξε πως έπρεπε να φορέσω μια κατάλληλη μάσκα, καθώς οι προσωπίδες δεν είναι νόμιμες. Δυστυχώς έφυγα, μουρμουρίζοντας διάφορα αγγλοσαξονικά, τα οποία, καθώς με κοίταξε, φοβόμουν ότι θα μπορούσε να καταλάβει. Προσπάθησα τότε να φορέσω μια απλή πλαστική μάσκα, και παρόλο που ήταν πιο εύκολο να μιλάω και να γίνομαι κατανοητή, παραμόρφωνε το πρόσωπό μου».

Επικριτής των βρετανικών μέτρων κατά του κορωνοϊού και τους εβδομηντάρηδες

Τον Μάιο, η Τζόαν Κόλινς είχε επικρίνει την βρετανική κυβέρνησης για διακρίσεις απέναντι στους ηλικιωμένους άνω των 70 ετών, εν μέσω της συνεχιζόμενης κρίσης κορωνοϊού.

Στην στήλη της και πάλι, η ηθοποιός ισχυρίστηκε πως οι κυβερνητικές συμβουλές που ζητούσαν από τους ηλικιωμένους να παραμένουν στο σπίτι τους κατά την διάρκεια της πανδημίας, ήταν «απόλυτη διάκριση».

«Πάντα πίστευα πως η δυτική κοινωνία ήταν τρομερά ηλικιωμένη και δεν εννοώ απλά τον κόσμο της σόουμπιζ αλλά γενικά. Μετά, η βρετανική κυβέρνηση επέμεινε πως οι εβδομηντάρηδες – τι φρικτή έκφραση – ήταν μέρος των ευάλωτων, μαι ακόμη πιο φρικτή έκφραση και πως θα έπρεπε να παραμείνουν σε lockdown, η χειρότερη έκφραση όλων, μέχρι να βρεθεί το φάρμακο. Ήταν η απόλυτη διάκριση απέναντι σε άτομα που δεν έχουν προβλήματα υγείας. Αλλά πιο επιβλαβές ήταν η ενίσχυση της υπάρχουσας πεποίθησης στο ευρύ κοινό πως οι ηλικιωμένοι πρέπει να μείνουν μακριά από όλους».
πηγή iefimerida.gr

Follow us: