23 Νοεμ. 2020                                                 Κυκλοφορώ και…

 

  • Συμπληρώνω αυτά που λέγαμε την προηγούμενη εβδομάδα, με θέμα την  επέτειο του Πολυτεχνείου. Παραμονή με τις αντιδράσεις στην απαγόρευση των συναθροίσεων, είχαμε καταγράψει τι έλεγαν τα κόμματα. Τι έγινε στις 17, τα είδατε στις ειδήσεις. Να μην κλείσουμε με τις αντιδράσεις των κομμάτων την επομένη της επετείου, μέσω των εφημερίδων; Νομίζω ότι επιβάλλεται. Σας έχω τα πρωτοσέλιδα. 

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Έφαγε τα μούτρα της η κυβέρνηση! Ακυρώθηκαν στην πράξη οι απαγορεύσεις και ο αυταρχισμός.

ΑΥΓΗ: Απαγόρευσαν, ηττήθηκαν, χτύπησαν. 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Δεν πέρασε το χουντικής έμπνευσης σχέδιο της κυβέρνησης. Η απαγόρευση έσπασε, η ΕΛΑΣ οργίασε.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Όσοι ήθελαν «αίμα» – για ιδεοληπτικούς λόγους – έμειναν ανικανοποίητοι, δείχνοντας πως η σύγχρονη Δημοκρατία μας έχει τη σοφία και την ωριμότητα που απαιτούν οι δύσκολες σημερινές συνθήκες. 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Οι κομμουνιστές και τα απολειφάδια τους γελοιοποίησαν την κυβέρνηση και το κράτος. Υπεράνω του νόμου οι αριστεροί.

Σχόλια δεν θα κάνω. Φτάνει που έκατσα και τα έψαξα για να σας δώσω στοιχεία, αυτά που φανερώνουν πολλά. Τα συμπεράσματα δικά σας. 

  • Απογοητεύομαι, πάντως. Από πολλά και απ’ όλους. Πιο πολύ από τους ανθρώπους του ΚΚΕ. Όταν λες ότι  θα πας κόντρα σε απαγορεύσεις, δεν κρύβεσαι. Διάβασα πως οι σύντροφοι που βρέθηκαν στην αμερικανική Πρεσβεία είχαν στείλει μήνυμα για μετακίνηση στο απέναντι νοσοκομείο! Μακάρι να είναι ανακριβές, όμως ούτε είδα ούτε άκουσα καμία διάψευση… Μετακίνηση 1, ε; Άρρωστοι; Όχι αγωνιστές; Εντάξει, δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει την ασθένειά τους. Τη γενναιότητά τους, όμως; Έδωσαν δικαιώματα. Εμένα θα μου άρεσε να πήγαιναν ευθαρσώς, αψηφώντας την απαγόρευση και πληρώνοντας το πρόστιμο. Μαγκιά! Τι λέω κι εγώ, ώρες-ώρες…
  • Ενθουσιάζομαι με την ανατροπή. Στη Λειψία, τους είδα, οι Γερμανοί βγήκαν στους δρόμους ζητώντας περισσότερα μέτρα και μεγαλύτερη αυστηρότητα στην εφαρμογή τους. Υποθέτω πως… ναι, μόνο στη Γερμανία μπορεί να συμβεί τέτοιο πράγμα!
  • Εύχομαι ταχείαν ανάρρωση στον Μακαριότατο κ.Ιερώνυμο. Δοκιμάζεται κι αυτός, μαζί με τους τόσους άλλους νοσούντες συνανθρώπους μας. Σ’ αυτή την πανδημία, είμαστε υποψήφιοι άρρωστοι όλοι, ανεξαιρέτως. Οπότε, κι αν είσαι και παπάς… Μακάρι γρήγορα πίσω στη θέση του ο Αρχιεπίσκοπος. Η Εκκλησία και οι πιστοί χρειάζονται τον καλό τους ποιμένα. Περαστικά! 
  • Θυμώνω μ’ αυτούς που ρωτάνε ειδικούς πότε «βλέπουν» να λήγει το απαγορευτικό, πότε θα γεμίσουν οι ΜΕΘ, πώς θα κάνουμε γιορτές, πότε θα παραλάβουμε το εμβόλιο, γιατί δεν… ποιος θα … Επιστήμονες είναι οι άνθρωποι, βρε κολλημένοι ρεπόρτερ και ομορφοκόριτσα των καναλιών! Αν θέλετε προβλέψεις του αέρα, να πάτε στις καφετζούδες!
  • Χαιρετώ όλους εσάς, τους φίλους μου.

Γράφει η Μαρίνα Αντωνάτου

Follow us: