ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την ώρα που τα κρούσματα στη πόλη μας αυξάνονται ανησυχητικά και εντοπίζονται κυρίως σε μεγάλους χώρους δουλειάς, εργοστάσια, σούπερ μάρκετ, αλλά και σε σχολεία, είναι τουλάχιστον προκλητικό να μιλάει η κυβέρνηση για ατομική ευθύνη της νεολαίας.

Τα ολοένα και αυξανόμενα κρούσματα κορονοϊου στα σχολεία της Λιβαδειάς αποδεικνύουν περίτρανα τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης ,της περιφέρειας και του Δήμου που δεν έχουν πάρει απολύτως κανένα μέτρο προστασίας της υγείας των μαθητών και κατ’ επέκταση των οικογενειών τους.

Οι μαθητές οι ίδιοι εδώ και καιρό τους είχαν προειδοποιήσει πως τα σχολεία το ένα μετά το άλλο θα κλείνουν αν δεν παρθούν μέτρα προστασίας.

Αλήθεια όλοι αυτοί που το προηγούμενο διάστημα “έτρεχαν” να συκοφαντήσουν τον αγώνα τους, να διαδίδουν πως τάχα οι μαθητές κλείνουν τα σχολεία για να χάσουν μάθημα , τι έχουν να πουν τώρα που ήδη έχουν κλείσει τάξεις στο 2ο Γυμνάσιο, 2ο Λύκειο και ΕΠΑΛ… Τώρα δεν τους ”πήρε ο πόνος” για τις χαμένες διδακτικές ώρες;

Όλοι αυτοί που κατηγορούσαν τους μαθητές για ανέφικτα αιτήματα και τους προέτρεπαν να πορευτούν ”με όσα έχουν” μήπως τώρα είναι σε θέση να καταλάβουν το πόσο επικίνδυνες για εκπαιδευτικούς και μαθητές είναι οι τεράστιες ελλείψεις στα σχολεία;

Οι διευθυντές που ”έσπαγαν” τις καταλήψεις γιατί ήθελαν ”ανοιχτά τα σχολεία” μήπως τώρα  κατάλαβαν ποιος τελικά κλείνει τα σχολεία;

Η απάντηση είναι απλή! Τα σχολεία κλείνουν εξαιτίας της πολιτικής της κυβέρνησης που επιλέγει ακόμα και τώρα να τα αφήνει ανοχύρωτα, στο έλεος της πανδημίας ! Τα σχολεία κλείνουν εξαιτίας της πολιτικής της κυβέρνησης που θεωρεί κόστος τις ανάγκες των μαθητών και της νεολαίας! Τα σχολεία κλείνουν εξαιτίας της πολιτικής της κυβέρνησης που επιλέγει να δίνει δισεκατομμύρια στους επιχειρηματικούς ομίλους και σε επικίνδυνους πολεμικούς σχεδιασμούς την ίδια ώρα που οι ελλείψεις στα σχολεία  είναι τεράστιες!

Αν επιβεβαιώνεται κάτι, αυτό είναι ότι τα αιτήματα των μαθητών ήταν και παραμένουν αναγκαία για την επιβίωση τους! Πλέον το δίκαιο του αγώνα τους έχει κριθεί και στην πράξη!  Είναι επιτακτικά τα αιτήματα για 15 μαθητές ανά τάξη, για προσλήψεις καθαριστριών , για προσλήψεις καθηγητών!

Follow us: