ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΞΥΓΟΝΟ!!!

Η σημερινή ιστορική απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης που καταδίκασε την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής ,  αποτελεί την στιγμή της δικαίωσης για τη Μάγδα Φύσσα , την οικογένεια του Σαχζάτ Λουκμάν ,  για όλους όσους έπεσαν θύματα της φασιστικής βίας , αλλά και  για όλο το αντιφασιστικό κίνημα.

 Η απόφαση αυτή  αποτελεί ακόμα ένα ορόσημο ότι η φασιστική-ναζιστική ιδεολογία και οι πρακτικές τους, που οδήγησαν την ανθρωπότητα στο χείλος της αβύσσου, σε εκατόμβες νεκρών και σε απάνθρωπα εγκλήματα και ηττήθηκαν ολοσχερώς και αμετάκλητα σε όλα τα πεδία στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο , ανήκουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και κάθε απόπειρα νεκρανάστασής τους είναι καταδικασμένη.

Όμως δεν επαναπαυόμαστε , αλλά επαγρυπνούμε  γιατί όπως είχε πει ο Μπρεχτ :«Μη χαίρεστε που σκοτώσατε το κτήνος. H σκύλα που το γέννησε ζει και είναι πάλι σε οργασμό». 

Αποτελεί λοιπόν μέγιστη υποχρέωση για όλους , σε μια περίοδο άγριας λιτότητας και βαθιάς οικονομικής και πολιτικής κρίσης, να αντιμετωπίσουμε τα βαθύτερα αίτια του προβλήματος, να μην κρυβόμαστε πίσω απ’ αυτά και ν’ αναλάβουμε εδώ και τώρα πρωτοβουλίες (εκπαιδευτικές, κοινωνικές, κ.λπ.) για την αποτελεσματική αντιμετώπιση βίαιων φαινομένων και συμπεριφορών, για την με κάθε κόστος περιθωριοποίηση των υπερασπιστών  της βίας και του ναζισμού. Επιβάλλεται επίσης να ενημερώσουμε τους νέους για τις συνθήκες που οδήγησαν στα ολοκαυτώματα, εισάγοντας στην εκπαίδευσή τους δράσεις που θα αποδυναμώσουν την απειλητική επανεμφάνιση νεοφασιστικών φαντασμάτων, που τρέφονται από την κρίση και απειλούνται από την άγνοια ή τη λήθη. 

Ο αγώνας ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό , ο αγώνας ενάντια στη βία , είναι συνεχής.  Ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς θα συνεχίζει να δίνει αυτό τον αγώνα , μαζί με το εργατικό κίνημα , τη νεολαία , κάθε άνθρωπο που πιστεύει στις αρχές της δημοκρατίας , της ελευθερίας , της κοινωνικής δικαιοσύνης , της ειρήνης και μάχεται  κατά του φασισμού , του ρατσισμού , του πολέμου , της φτώχειας , χωρίς κομπιάσματα και ενδοιασμούς!!!

ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΚΛΑΨΟΥΜΕ – ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΦΟΒΗΘΟΥΜΕ!!!

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ !!!

ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ              ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

Follow us: