Στο σημερινό μου άρθρο θέλω να συγχαρώ τα παιδιά που πέρασαν με επιτυχία στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας και μας κάνουν υπερήφανους. Τώρα ανταμείβονται οι κόποι τους και ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει στη ζωή τους με στόχους και οράματα.

 Μαζί με τα παιδιά όμως, συγχαίρουμε και τους γονείς τους που με υπομονή και επιμονή περπάτησαν δίπλα τους στο δύσβατο μονοπάτι της κούρασης και του άγχους στηρίζοντας τις προσπάθειες τους μέχρι την επιτυχία.

 Επίσης, μπράβο και ευχαριστίες ανήκουν και στους καθηγητές τους που μαζί με το «ευ-ζην» τα ενθάρρυναν και νουθετούσαν όλα αυτά τα χρόνια.

 Συγχαρητήρια αξίζουν και στα παιδιά που βρέθηκαν ένα βήμα πριν την είσοδο τους στο πανεπιστήμιο αλλά δεν τα κατάφεραν.

 Η ζωή είναι ένας αδιάκοπος αγώνας, οι μάχες πολλές μα και οι ευκαιρίες όπου ο καθένας μπορεί να βρει το δρόμο του. Όπως γράφω και στον τίτλο του κειμένου, να τιμάς τη συμμετοχή εξίσου με την νίκη. Δηλαδή να τιμάς τον πρώτο εξίσου μ’ αυτόν που προσπάθησε στην ίδια διαδρομή.

 Έτσι λοιπόν, το πανεπιστήμιο σε λίγες μέρες θα ανοίξει τις πόρτες του να υποδεχτεί τα νέα φυτώρια που θα κοσμήσουν τους κήπους της επιστήμης. Εκεί θα τα ξεναγήσουν ο Πλάτωνας, ο Σωκράτης, ο Ιπποκράτης, ο Αριστοτέλης και όλοι οι τρανοί της Ελληνικής φιλοσοφίας.

 Εδώ, θέλω να συγχαρώ και την εγγονή μου Ελένη που πέρασε με επιτυχία στο πανεπιστήμιο για το ιερό λειτούργημα της δασκάλας. Οι γονείς της Βασίλης και Γεωργία Τριανταφυλλάκη της ευχήθηκαν με το υπέροχο «σμίλευε δάσκαλε ψυχές» να την συνοδεύει σε όλη της την καριέρα, διότι ο δάσκαλος είναι αυτός που θα πάρει το παιδί και θα το καλλιεργήσει ρίχνοντας τους πρώτους σπόρους και ενεργοποιώντας δυνάμεις τις παιδικής ψυχής και του νου οδηγώντας έτσι στη μαγεία της γνώσης και της γραφής.

  Αλήθεια, έχουμε σκεφτεί ότι όλοι οι επιστήμονες σε όλες τις βαθμίδες έως την κορυφή έχουν βαπτισθεί στην ιερή κολυμπήθρα της γνώσης του Δημοτικού σχολείου; 

  Έτσι, λοιπόν, ο δάσκαλος τοκίζει στην τράπεζα της γνώσης την ψυχή του, για να πάρει τους τόκους από τους μαθητές του.

  Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά!

  Ντίνα Σ. Μήτσου

Follow us: