«Αγριεύει» ο καιρός από σήμερα καθώς αναμένεται σημαντική μεταβολή του σκηνικού με βροχές και καταιγίδες σε ολόκληρη τη χώρα.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα, σύμφωνα με το meteo.gr, θα συνεχιστούν τουλάχιστον έως τις βραδινές ώρες της Τρίτης 8 Οκτωβρίου. Οι βροχοπτώσεις κατά τόπους (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) θα είναι έντονες, ενώ σε αρκετές περιοχές της Δυτικής, της Ανατολικής και της Νότιας Ελλάδας θα έχουν σχετικά μεγάλη διάρκεια. Την ίδια ώρα, η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Σημειώνεται όσον αφορά την Αττική, η Περιφέρεια με ανακοίνωσή της κάνει συστάσεις στους κατοίκους με αφορμή το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για επιδείνωση του καιρού. Η Περιφέρεια μεταξύ άλλων, ζητά από τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην θέσουν σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα.

Οι προβλέψεις κάνουν λόγο ακόμη και για πιθανότητα χαλαζόπτωσης και προτρέπουν τους κατοίκους να ρίχνουν συχνές ματιές στα δελτία πρόγνωσης του καιρού.

Χάρτης: Πού θα σημειωθούν έντονα καιρικά φαινόμενα
Στον παρακάτω χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται τα εκτιμώμενα συνολικά ύψη βροχής το διήμερο, και επισημαίνονται οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.


Σήμερα βροχές αναμένονται αρχικά στο Ιόνιο, στα ανατολικά ηπειρωτικά στις Κυκλάδες και κατά τόπους στη Μακεδονία. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα επεκταθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη Δυτική Ελλάδα, στα ηπειρωτικά από τη Θεσσαλία και νοτιότερα και στο Αιγαίο από τις Σποράδες και νοτιότερα, όπως φαίνεται στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί παρακάτω.

Στο Βόρειο Αιγαίο θα επικρατήσουν βορειοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις έως 8 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι άνεμοι με εντάσεις έως 6 μποφόρ. Ανατολικοί έως νοτιοανατολικοί άνεμοι εντάσεων 6-7 μποφόρ θα επικρατήσουν στο Ιόνιο.


Ο καιρός την Τρίτη -Παραμένει το ίδιο σκηνικό
Την Τρίτη οι βροχές και οι καταιγίδες θα συνεχιστούν με εξαίρεση τις Κυκλάδες και την Κρήτη όπου γρήγορα θα σταματήσουν. Σταδιακά, βελτίωση του καιρού αναμένεται στη Βόρεια και Δυτική Ελλάδα, ενώ μέχρι το βράδυ και στις υπόλοιπες περιοχές τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα.

Ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι εντάσεων 6-7 μποφόρ και τοπικά στα βόρεια 8 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο, ενώ ανατολικοί άνεμοι εντάσεων έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ θα επικρατήσουν στο Ιόνιο.

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού για σήμερα
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και από το απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στην κεντρική και από τις προμεσημβρινές ώρες πιθανόν στη δυτική Μακεδονία.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5, από το βράδυ 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις προμεσημβρινές ώρες θα είναι κατά τόπους έντονα και το βράδυ θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί και στα νότια δυτικοί, 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές που γρήγορα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες, κατά τόπους έντονες, αρχικά στη Θεσσαλία και τις Σποράδες και από τις προμεσημβρινές ώρες στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από τις βραδινές ώρες στην Πελοπόννησο και από τη νύχτα στην ανατολική Στερεά.
Ανεμοι: Στα βόρεια από ανατολικές και στα νότια από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΕ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους έντονα στις Κυκλάδες και πιθανόν στην Κρήτη. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από τις βραδινές ώρες στην Κρήτη και κατά τη διάρκεια της νύχτας στις Κυκλάδες.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και βαθμιαία στα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα από το βράδυ θα είναι κατά τόπους έντονα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και από τη νύχτα στα Δωδεκάνησα.
Ανεμοι: Στα βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Στα νότια από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές που γρήγορα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που από τις προμεσημβρινές ώρες θα είναι κατά τόπους έντονα, κατά τη διάρκεια της νύχτας θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και από το απόγευμα πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
πηγή iefimerida.gr

Follow us: