ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 4 Απριλίου 2019 και ώρα 11 το πρωί στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Βοιωτίας στην Λιβαδειά.

Ο πρόεδρος Ιωάννης Κομματάς ανέφερε προτού συνεχίσουν οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης.

“Ήθελα να τιμήσουμε με ενός λεπτού σιγή τους Συναδέλφους που έφυγαν πρόσφατα από την ζωή εις μνήμην τους, τον Ιωάννην Μπάλιον – Γεώργιον Νταλιάνην – Μπάμπην Γερούλιαν και Τάκη Καλογρηά”. Έληξε η σιγή με αιωνία τους η μνήμη.

Στην συνέχεια ο πρόεδρος ανέφερε στον χαιρετισμό του.

Αγαπητοί Συνάδελφοι, σας καλωσορίζουμε και σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας στην ετήσια Γενική Συνέλευση που σκοπό έχει τον Διοικητικό απολογισμό και τον ισολογισμό για το έτος 2018.

Επίσης μας τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας κ. Παναγιώτης Αγνιάδης και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς κ. Αθανάσιος Καλογρηάς. Η Γενική Συνέλευση πρέπει να έχει μεγάλη συμμετοχή για να ενημερώνονται οι Συνταξιούχοι, αλλά πολλοί δεν λαμβάνουν μέρος διότι θεωρούν ότι υποχρεούνται να καταβάλουν την συνδρομή τους την ετήσια. Όμως, σας ενημερώνουμε ότι η Γενική Συνέλευση δεν γίνεται για είσπραξη, αλλά για ενημέρωση των μελών και γενικότερα των Συνταξιούχων. Ανεξάρτητα εάν είναι μέλη του Σωματείου μπορούν να παρευρεθούν για ενημέρωση και πιστεύουμε ότι θα γίνουν μέλη για το δικό τους συμφέρον. Βέβαια, τους ενημερώνουμε και για την πορεία του Σωματείου, το οποίο είναι το παλαιότερο, το μεγαλύτερο και το πιο οργανωμένο. Οφείλουμε όμως να σας αναφέρουμε και τις δραστηριότητες του Δ.Σ. για τον χρόνο που πέρασε.

(φωτο e-sterea.gr)

Με αποφάσεις του Δ.Σ. τον χρόνο που πέρασε οργανώσαμε την Ετήσια Συνεστίαση στις 21-1-2018 κοπή της βασιλόπιτας στο “ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΟΥΛΑΣ” και τιμήσαμε με τιμητικές πλακέτες τους Συναδέλφους Νικόλαο Μήτσου και Νικόλαο Παναγιώτου για την προσφορά τους στην αγορά. Στις 22-4-2018 πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση Απολογισμός Ισολογισμός για το 2017, στις 27-5-2018 οργανώσαμε Μονοήμερη εκδρομή στα Καλάβρυτα. Επίσης στις 24-25 Σεπτεμβρίου 2018 διήμερη εκδρομή στην Παναγία Σουμελά – Νάουσα – Έδεσσα – Λουτρά Πόζαρ – Βεργίνα. Στις 11-11-2018 γιορτάσαμε όπως κάθε χρόνο τον ΑΓΙΟ ΜΗΝΑ, προστάτη του Σωματείου και τελέσαμε Μνημόσυνο εις ανάπαυση των ψυχών των Συνάδελφων μας. Τον μήνα Δεκέμβριο τυπώσαμε τα ημερολόγια για το 2019 και στις 19-2-2019 είχαμε την κοπή της βασιλόπιτας στο “ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΡΟΜΥΛΟΣ”+ στην Κρύα. Στην συνέχεια σας αναφέρουμε σχετικά για το θέμα με τα αναδρομικά, αυτά τα οποία έχουνε αναστατώσει τον κόσμο με τις αιτήσεις αλλά και τις αγωγές κατά του ΕΦΚΑ. Τα συνδικάτα δεν είναι υπέρ των αγωγών κατά του ΕΦΚΑ, αλλά αγώνες κατά της κυβέρνησης να αλλάξει πολιτικές και να εφαρμόσει τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικράτειας να καταβάλει τα αναδρομικά και να μην καλλιεργούν ψεύτικες ελπίδες στους Συνταξιούχους. Από την ενημέρωση που είχαν τα συνδικάτα από το Υπουργείο για το νόμο (Κατρούγκαλου) για τις συντάξεις χηρείας αλλά και την προσωπική διαφορά που θα εφαρμοζόταν από 1-1-2019, συμφωνήσαν να μην εφαρμοστεί, αλλά το πιο σίγουρο είναι να ανασταλεί ο νόμος. Στην συνέχεια σας αναφέρουμε για τα οικονομικά του Σωματείου τα οποία δεν είναι σε καλή κατάσταση, γι΄ αυτό όλοι πρέπει να συνεισφέρουμε. Ασφαλώς μας βοηθούν ορισμένοι, όμως τα χρήματα που μας αναλογούν και μας ανήκουν από τις κρατήσεις των Συνταξιούχων δεν τα έχουμε εισπράξει ακόμη .Αφού ολοκληρώθηκε η ενημέρωση και όλοι λάβανε γνώση για τον Ισολογισμό προτάθηκε η έγκρισή του. Η Συνέλευση αποφάσισε ομόφωνα την έγκριση του Ισολογισμού για το 2018 και την απαλλαγή του Δ.Σ. από κάθε ευθύνη. Ερωτήσεις δεν είχε κανένας και η Συνέλευση έληξε.    

Follow us: