Με τον νέο Πρύτανη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Σπ. Κίντζιο και τους Αντιπρυτάνεις Στ. Ζωγραφάκη και Ι. Χατζηπαυλίδη, συναντήθηκαν,  η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Φ. Παπαθωμά και ο Δήμαρχος Αλιάρτου – Θεσπιέων Γ. Ντασιώτης , με σκοπό τον συντονισμό όλων των πλευρών για την επιτάχυνση των διαδικασιών παράδοσης της μελέτης και δημοπράτησης της ανακαίνισης του κτηρίου του παλαιού εκκοκκιστηρίου, όπου θα στεγαστούν οι δραστηριότητες του Γεωπονικού Πανεπιστημίου στην Αλίαρτο.

Σύμφωνα με τον Πρύτανη,  η εξωστρέφειά του Γεωπονικού Πανεπιστημίου είναι μονόδρομος και σε αυτόν τον σχεδιασμό, η εγκατάσταση στην Αλίαρτο θα παίξει κομβικό ρόλο με τεράστιες προοπτικές και για το Πανεπιστήμιο και για την περιοχή, ενώ δεσμεύτηκε πως τις επόμενες ημέρες θα παραδοθεί η μελέτη.

Στην τεράστια προσπάθεια που έγινε,  για να φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα που δικαιώνει όλους τους κόπους, αλλά κυρίως θα βοηθήσει το σύνολο του Νομού, που έχει κυρίως αγροτική και κτηνοτροφική δραστηριότητα, αναφέρθηκε η κ. Παπαθωμά, αναφέροντας πως μόλις παραληφθεί η μελέτη θα κινηθούν οι διαδικασίες δημοπράτησης του κτηρίου, δεδομένου ότι χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια.

Στην ανάγκη που υπάρχει πλέον, να αποκτήσει η πρωτογενής παραγωγή στην περιοχή μας επιστημονική υποστήριξη υψηλού επιπέδου, κάτι που μόνο το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο μπορεί να κάνει, ωφελώντας τον τόπο, τόσο υλικά, όσο και άυλα, σε κάθε περίπτωση όμως σημαντικά, αναφέρθηκε ο κ. Ντασιώτης .

Οι επαφές θα συνεχιστούν στην έδρα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου,στην Αθήνα, μετά από πρόσκληση του κου Πρύτανη.

Follow us: