Κώστας Μπακογιάννης: “Κιβωτός Μνήμης και Ελπίδας”

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδας Ιερώνυμος και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κ. Μπακογιάννης, εγκαινίασαν ο Μουσείο Μικρασιατικού Πολιτισμού στο Προκόπι Εύβοιας, έργο, ύψους 646.490 ευρώ, που υλοποιήθηκε και χρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) – Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας – Ηπείρου 2007-2013»,

Η σχετική Προγραμματική Σύμβαση που υπογράφηκε μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και της Ιεράς Μητρόπολης Χαλκίδας, αφορά στην διαμόρφωση του υπάρχοντος διωρόφου κτιρίου “Παλαιού Ξενώνα”, ιδιοκτησίας Ιερού Προσκυνήματος Οσίου Ιωάννη του Ρώσου, σε Μουσειακό Χώρο Μικρασιατικού Πολιτισμού.
« Είναι μια πραγματική κιβωτός μνήμης και ελπίδας που ζωντανεύει την ιστορία μας και μας υπενθυμίζει ότι κι άλλες φορές ο ελληνισμός έχει περάσει δοκιμασίες, ακόμη και ξεριζωμούς, αλλά δεν το βάζουμε κάτω. Είμαστε πολύ περήφανοι που η Περιφέρειά μας χρηματοδοτεί τέτοια σπουδαία έργα»
δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κ. Μπακογιάννης και αξίζει να σημειωθεί, πως η χρηματοδότηση αλλά και η ολοκλήρωση του έργου αποτελεί επισφράγισμα της αγαστής συνεργασίας της Περιφέρειας με την Μητρόπολη Χαλκίδας και τον Μητροπολίτη της Χρυσόστομο στην κοινή προσπάθεια για την φύλαξη, την διατήρηση και την ανάδειξη εκκλησιαστικών και λαογραφικών κειμηλίων συνδεδεμένων με την ιστορία των Προκοπιέων Καππαδοκίας και την μετεγκατάστασή τους, στο Προκόπι μετά την μικρασιατική καταστροφή, αλλά και την διατήρηση και διάδοση ιστορικών στοιχείων σχετικών με τον Μικρασιατικό Πολιτισμό.

Follow us: