Για 7.500 συνταξιούχους δημοσίου και ιδιωτικού τομέα

Σήμερα Τρίτη 2 Οκτωβρίου καταβλήθηκαν σε περίπου 7.500 συνταξιούχους του Δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, μαζί με τις συντάξεις τους, τα τελευταία αναδρομικά που οφείλονται από λανθασμένες κρατήσεις που είχαν γίνει στις επικουρικές συντάξεις.

Τα αναδρομικά επιστρέφονται καθώς είχε υπολογιστεί λάθος η εισφορά υπέρ ΑΚΑΓΕ. και αφορούσε 205.000 συνταξιούχους.

Σήμερα πληρώθηκαν οι νέοι συνταξιούχοι που εντάχθηκαν στο σύστημα πληρωμών του ΕΤΕΑΕΠ από τον Σεπτέμβριο του 2016, έως και τον Απρίλιο του 2018 και οι οποίοι για καθαρά τεχνικούς λόγους δεν ήταν δυνατό να εξοφληθούν στις 2 Αυγούστου.

Τα ποσά αφορούν στην αναδρομική διόρθωση των κρατήσεων για 22 μήνες, από τον Ιούλιο του 2016 μέχρι και τον Απρίλιο του 2018, καθώς από τον Μάιο του 2018 η κράτηση έχει διορθωθεί και επιβάλλεται στα νέα επανυπολογισμένα ποσά.

Στην πληρωμή συμπεριλαμβάνονται συνταξιούχοι δημόσιοι και δημοτικοί υπάλληλοι, πρώην εργαζόμενοι σε ΔΕΚΟ – ΟΤΕ, ΕΛΤΑ, ΔΕΗ, ΕΡΤ – αλλά και μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα όπως χημικοί, εμποροϋπάλληλοι, ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, τραπεζοϋπάλληλοι της πρώην Εμπορικής, Αγροτικής (ΕΛΕΜ) και Πίστεως, ναυτιλιακοί πράκτορες όπως επίσης και αυτοαπασχολούμενοι, δηλαδή συμβολαιογράφοι, πρατηριούχοι υγρών καυσίμων κ.α.

Follow us: