Την κατάργηση της αλλαγής ώρα αναμένεται να προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μετά τα αποτελέσματα της δημόσιας διαβούλευσης, που έγινε με την συμμετοχή αριθμού ρεκόρ εκατομμυρίων Ευρωπαίων πολιτών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η Κομισιόν, η δημόσια διαβούλευση κατέληξε στην απόφαση να καταργηθεί η αλλαγή της ώρας, με τον Αλεξάντερ Βιντερστάιν, έναν από τους εκπροσώπους της Επιτροπής, να διευκρινίζει πως θα καταργηθούν οι δύο αλλαγές ώρας που γίνονται κάθε χρόνο, που σημαίνει ότι κάθε χώρα μέλος της ΕΕ θα αποφασίσει μόνη της ποια ώρα θα επιλέξει.

Η Ελλάδα για παράδειγμα μπορεί να μείνει στην θερινή ώρα που έχουμε τώρα, ενώ κάποια άλλη χώρα μπορεί να επιλέξει να μπει τον Οκτώβριο σε χειμερινή ώρα και να παραμείνει σε αυτή.

Στην συγκεκριμένη διαβούλευση, που έγινε από 4 Ιουλίου έως 16 Αυγούστου, η  Ελλάδα, συμμετείχε με μόλις το 0,34% των Ελλήνων, με  το 56% των συμμετεχόντων να δηλώνει πως επιθυμεί να συνεχιστεί η αλλαγή ώρας και το 44% να καταργηθεί, ενώ πολλές χώρες της βόρειας Ευρώπης, όπως Λιθουανία, Φινλανδία, Πολωνία και Σουηδία. ζήτησαν να εγκαταλειφθεί το σύστημα αυτό.

Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν, αναμένεται να καταργηθεί η αλλαγή της ώρας, αλλά κάθε χώρα θα μπορεί να επιλέξει την ώρα προτίμησης της, θερινή δηλαδή ή χειμερινή!

Follow us: