Νομικές ενέργειες για την αποκατάσταση της ελεύθερης πρόσβασης

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή 16/9/2018

Ποιοι δικαιούνται κάρτα ελεύθερης διέλευσης

Σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στην περιοχή μετά το αιφνιδιαστικό κλείσιμο των παράπλευρων δρόμων στο 90 χλμ, παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις του αρμόδιου υπουργού στους δυο δημάρχους Θήβας και Ορχομενού.

Την ίδια ημέρα, ο Δήμαρχος Θηβαίων Σπ. Νικολάου, συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στο Δημαρχείο με τους επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων κ.κ. Στ. Χαλβατζή, Η. Τραμπάκουλο, Α. Τουλουμάκο και Γ. Κατσέλη, όπου αποφασίστηκε..

Ο Δήμος να προβεί άμεσα σε όλες τις νομικές ενέργειες προκειμένου να αποκατασταθεί η ελεύθερη πρόσβαση των κατοίκων του Δήμου Θηβαίων με την Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας, με την αφαίρεση των στηθαίων που τοποθετήθηκαν, μέχρι την ολοκλήρωση της κατασκευής παράπλευρου δρόμου έως τον κόμβο Ακραιφνίου….

Να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας των δημοτών του Δήμου Θηβαίων στο 90 χλμ την Κυριακή 16/9/2018. ( Η ώρα θα ανακοινωθεί με νέο δελτίο τύπου)…

Να σταλεί επιστολή διαμαρτυρίας στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χ. Σπίρτζη με την οποία να ζητείται η αποκατάσταση της ελεύθερης πρόσβασης στη θέση 90 με την αφαίρεση των στηθαίων και …
Να γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες μέχρι την οριστική επίλυση του θέματος για την χορήγηση κάρτας ελεύθερης διέλευσης για συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού, που είναι, οι κάτοικοι του Δήμου Θηβαίων που εργάζονται στη ΛΑΡΚΟ και εν γένει σε επιχειρήσεις σε Ακραίφνιο, Κόκκινο, Κάστρο και γύρω περιοχή, Αγρότες –κάτοικοι του Δήμου Θηβαίων με αγροτικές ιδιοκτησίες στην ίδια περιοχή, και κάτοικοι που για διάφορους οικογενειακούς-κοινωνικούς λόγους κινούνται επί καθημερινής βάσης στην περιοχή της Δ.Ε. Ακραιφνίας και αντίστροφα.
Ο Δήμος καλεί αυτές τις κατηγορίες πολιτών να πάνε στον Δήμο Θηβαίων (Γραφείο Διοικητικής Μέριμνας- Κύπρου 3, είσοδος από το δημοτικό πάρκινγκ) για να καταθέσουν, α ίτηση με το ονοματεπώνυμο του οδηγού και τον αριθμό του οχήματος που θα κινούνται προκειμένου ΑΜΕΣΑ να σταλούν στην εταιρεία “ΝΕΑ ΟΔΟΣ”, ώστε από την επομένη (χωρίς στην αρχή κάρτα) να περνούν ΕΛΕΥΘΕΡΑ από τα διόδια και συνημμένα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, τα οποία μετά από έλεγχο θα σταλούν επίσης στην “ΝΕΑ ΟΔΟ” για την έκδοση κάρτας: Βεβαίωση από τον Δήμο Θηβαίων ότι ο αιτών είναι μόνιμος κάτοικος του Δήμου Θηβαίων (η εν λόγω βεβαίωση χορηγείται μετά την προσκόμιση Φ/Α Ταυτότητας, Φ/Α Εκκαθαριστικού, Φ/Α του Ε1, στο οποίο φαίνεται ότι η κύρια κατοικία του αιτούντος βρίσκεται εντός των ορίων του Δήμου Θηβαίων), Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/1986 στην οποία θα δηλώνεται ότι η αναγραφόμενη κατοικία του αιτούντος αποτελεί κύρια κατοικία αυτού και βρίσκεται εντός των ορίων του Δήμου Θηβαίων, Αντίγραφο Ε1 του προηγούμενου έτους, από το οποίο θα προκύπτει ότι η κύρια κατοικία του αιτούντος είναι εντός των ορίων του Δήμου Θηβαίων, Άδεια κυκλοφορίας του οχήματος, κατηγορίας 2 (Ελαφριά οχήματα με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και με ύψος μέχρι 2,20 μέτρα), που ανήκει στον αιτούντα μόνιμο κάτοικο Δήμου Θηβαίων. Σε περίπτωση που το όχημα δεν ανήκει στον αιτούντα αλλά σε συγγενικό του πρόσωπο, να προσκομισθεί και Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης εκ του οποίου αποδεικνύεται η συγγένεια, αντίγραφο του Ε9, εκ του οποίου να προκύπτουν αγροτικές ιδιοκτησίες στην περιοχή της Δ.Ε. Ακραιφνίας Δήμου Ορχομενού (δικαιολογητικό μόνο για αγρότες) και για την απόδειξη των οικογενειακών- κοινωνικών λόγων οποιοδήποτε δικαιολογητικό αποδεικνύει την αναγκαιότητα καθημερινής μετακίνησης στην Δ.Ε. Ακραιφνίας και αντιστρόφως (π.χ. βεβαίωση φοίτησης σε σχολείο της Δ.Ε. Ακραιφνίας κτλ) ή αν δεν υπάρχει υπεύθυνη δήλωση στην οποία ο αιτών θα εξηγεί τους ανωτέρω λόγους.

Follow us: