Κ. Μπακογιάννης: “Επιχειρούμε να μην υπάρχει κανένα παιδί αποκλεισμένο..”

Σε νέες δράσεις για την σχολική χρονιά που αρχίζει, προχωρά η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με την Γέφυρα” , δράση που συμπεριλαμβάνει 3 ακόμη για την ισότιμη κάλυψη των αναγκών των μαθητών που οι οικογένειές τους πλήττονται από την οικονομική κρίση και η οποία ξεκινά την φετινή σχολική χρονιά.

Η 1η δράση φέρει τον τίτλο «αρχή…ΖΩ», μέσω της οποίας δίνεται εφάπαξ «κουπόνι αγορών» αξίας 60 ευρώ ανά μαθητή για την αγορά σχολικών ειδών, σε μαθητές της Α’ τάξης Δημοτικού των σχολείων της Στερεάς Ελλάδας και το κουπόνι εξαργυρώνεται στα τοπικά καταστήματα, στηρίζοντας τις επιχειρήσεις της περιοχής.

Η 2η δράση ονομάζεται «Μαθαίνω ξένες γλώσσες» και παρέχει εφάπαξ «Κουπόνι αγορών» αξίας 180 ευρώ ανά μαθητή για την κάλυψη διδάκτρων σε φροντιστήρια εκμάθησης της Αγγλικής Γλώσσας.

Απευθύνεται σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ενισχύοντας τους γονείς που δεν καταφέρνουν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στα ετήσια δίδακτρα φοίτησης των παιδιών τους και στοχεύει στην ενδυνάμωση της πρόσβασης των μαθητών για την απόκτηση γνώσεων που τους είναι απαραίτητες.

Η 3η δράση ονομάζεται «…μετά το σχολείο», έχει να κάνει με την εφάπαξ παροχή οικονομικής ενίσχυσης μέσω «Κουπονιού αγορών» αξίας 200 ευρώ ανά μαθητή, για την κάλυψη μέρους ή συνολικά της ετήσιας συνδρομής στην συμμετοχή σε εξωσχολικές δραστηριότητες Άθλησης, Δημιουργικής και Ψυχαγωγικής Απασχόλησης και θα καλύψει το σύνολο των παιδιών που στερούνται οικογενειακού περιβάλλοντος και φιλοξενούνται σε Ιδρύματα της Στερεάς Ελλάδας, αλλά και μαθητές Γυμνασίου των οποίων οι οικογένειες διαβιούν με εισοδήματα κάτω των ορίων της φτώχειας.

«Είμαστε όλοι ίσοι, αλλά όχι ίδιοι, γι΄ αυτό και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας μέσα από τις δράσεις της ΓΕΦΥΡΑΣ επιχειρεί να μην υπάρχει κανένα παιδί αποκλεισμένο, δίνοντάς του ίσες ευκαιρίες και υγιείς συνθήκες ανάπτυξης των δυνατοτήτων και της προσωπικότητάς του. Φροντίζουμε η πρώτη επαφή των μικρών μαθητών με το σχολικό περιβάλλον να είναι ομαλή, αξιοπρεπής και χωρίς κοινωνικές ανισότητες» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, ευχαριστώντας το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την δωρεά, που θα καλύψει το συνολικό κόστος των τριών δομών της “ΓΕΦΥΡΑΣ”!

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν από την ιστοσελίδα της Γέφυρας www.gefyra.com.gr και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας www.pste.gov.gr αλλά να απευθύνονται και σε συγκεκριμένα γραφεία, που για την Βοιωτία είναι το Διοικητήριο, στην οδόΦίλωνος 35-39, 32131, Λιβαδειά, Ισόγειο, τηλ. : 22613 50106

Follow us: