Ο νόμος Παρασκευόπουλου έληξε, όμως ακόμη να αποφασίσουν την τύχη του..

Η εγκληματικότητα ανδρώνεται, επεκτείνεται επικίνδυνα και στην επαρχία, οι δράστες αποδεικνύεται ότι προέρχονται από τις τάξεις των “σωφρονισμένων” κακοποιών που αποφυλακίζονται και μόλις προχθές έληξε ισχύς του νόμου Παρασκευόπουλου, η τύχη της παράτασης του οποίου εξαρτάται από τις προθέσεις της κυβέρνησης.

Ο νόμος Παρασκευόπουλου αφορά την αποσυμφόρηση των φυλακών, δηλαδή, την απελευθέρωση ακόμη και υπό όρους  καταδίκων οι οποίοι δεν είχαν εκτίσει την συνολική διάρκεια της ποινής τους, άρα αποδεικνύει την αδυναμία του κράτους να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του υπερβάλλοντα πληθυσμού των φυλακών, αφήνοντα ελεύθερους ξανά στην κοινωνία ακόμη και καταδικασθέντες για κακουργήματα..,

Με λίγα λόγια η ελληνική πολιτεία καλείται εκ νέου να επαναβεβαιώσει την αδυναμία της να ανταπεξέλθει στον ρόλο που της έχει ανατεθεί από τους πολίτες της κι εκτός αυτού ο συγκεκριμένος νόμος «Έκτακτα μέτρα για την αποσυμφόρηση των καταστημάτων κράτησης», μόνον έκτακτος δεν είναι, καθώς αναμορφωμένος από τον κ. Κοντονή, έχει προκαλέσει την μήνη της ελληνικής κοινωνίας.

Μόλις προχθές το μαύρο audi με τους οπλισμένους ξαναχτύπησε στην περιοχή της Θήβας και μάλιστα εργοστάσια, με στόχο τα χρηματοκιβώτια τους, που βρήκαν αδειανά, προκαλώντας ζημιές στις εταιρίες και επικίνδυνα χτυποκάρδια σε εργαζόμενες, που με την απειλή των όπλων, κλειδώθηκαν σε δωμάτιο..

Είναι γνωστοί ληστές των χρηματοκιβωτίων, που συλλαμβάνονται, αλλά κάνοντας χρήση του νόμου, αφήνονται ελεύθεροι συνεχίζοντας την δράση τους..

Είναι αυτοί που με περίσσιο θράσος, με τζιπ και οπλισμένοι, χτύπησαν χωρίς κανέναν ενδοιασμό, δίπλα στο παζάρι της Θήβας, ξηλώνοντας κυριολεκτικά την είσοδο σπιτιού και στην κυβέρνηση ακόμη συσκέπτονται αν θα καταργήσουν τον νόμο, εκτός να βρήκαν την λύση με το ξήλωμα του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, μη προτιμώντας την αλλαγή τελικά της ονομασίας του υπουργείου, καθώς μόνο μόνο τον τίτλο δεν εκπροσωπεί!

Ας τα σκεφτούν αυτά στην κυβέρνηση, πριν αποφασίσουν ακόμη μία νέα παράταση του συγκεκριμένου νόμου, γιατί η διαδικασία απονομής δικαιοσύνης δεν αποτελεί μόνον το ύστατο καταφύγιο του κάθε πολίτη αλλά και μέτρο για την λειτουργία της πολιτείας μας.

Follow us: