Για προσκύνημα – εκπαίδευση

Προσκύνημα και εκπαίδευση συνδύασαν ΄στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου οι Ευέλπιδες, με επικεφαλής τον ίδιο τον Διοικητή τους αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση, στα πλαίσια των ευρύτερων εκδηλώσεων Μνήμης για την 74η επέτειο της Σφαγής του Διστόμου και μάλιστα, συμμετείχαν και στον 34ο Δρόμο Θυσίας. 

Οι Ευέλπιδες ενημερώθηκαν εκτενώς για το ιστορικό της Σφαγής από τα γερμανικά ναζιστικά στρατεύματα, τους δράστες του απάνθρωπου εγκλήματος και την τύχη τους αλλά και για όλες τις εξελίξεις στο θέμα της διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών.

Φωτογραφήθηκαν μπροστά στην φωτογραφία της Μαρίας Παντίσκα που ως επιβιώσασα και θρηνούσα την μητέρα της έγινε εσώφυλλο στο αμερικάνικο περιοδικό LIFE to 1944, αναρτώντας την φωτο στο σάιτ της Σχολής .
Οι συμμετοχές της Σχολής σε ευρύτερες εκπαιδευτικές δραστηριότητες εκτός Ιδρύματος αποτελούν μια από τις επιλογές που εφαρμόζονται στην Στρατιωτική Σχολή και πρόσφατα πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτικό ταξίδι της IV Τάξης Ευελπίδων στην Μακεδονία και την Θράκη. 

Οι Ευέλπιδες είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Στρατηγείο της 1ης Στρατιάς, το ΑΤΑ, καθώς και τις ζώνες ευθύνης του Γ΄ και Δ΄ Σώματος Στρατού, αποκτώντας τις πρώτες εμπειρίες τους από το έργο και την αποστολή των Μονάδων και των Σχηματισμών και παράλληλα, ήλθαν σε επαφή με τις κατά τόπους δημοτικές και θρησκευτικές αρχές, και ενημερώθηκαν για το έργο τους. 

Πρόσφατα πήραν μέρος και στον αγώνα δρόμου με την ονομασία <<Δρόμος Ορεινού Τρεξίματος Περιβάλλον και Ένοπλες Δυνάμεις>>, στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας για το Περιβάλλον, που έγινε στο Βοτανικό Κήπο Ιουλίας και Αλεξάνδρου Διομήδους στο Χαϊδάρι!

Follow us: