Με χρηματοδότηση 25.000.000 ευρώ από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Μέσα και τα αστικά κέντρα των Δήμων Λειβαδιάς, Θηβαίων και Αλιάρτου-Θεσπιέων.

Την πλήρη εφαρμογή του σχεδίου της Περιφέρειας για την Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη σε δήμους της Στερεάς Ελλάδας, ανακοίνωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κ.Μπακογιάννης..

Τα σχέδια που θα εγκριθούν, θα χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια με 25.000.000 και μάλιστα, ο κ. Μπακογιάννης, έκανε εκτενή αναφορά στο πλαίσιο των στόχων, που θέτει η Περιφέρεια και πρέπει να περιλαμβάνονται στις προτάσεις.

Η Περιφέρεια επιδιώκει 6 στόχους..

Την αποκατάσταση του οικονομικού ιστού των πόλεων και την ενίσχυσή του.
Την κοινωνική και περιβαλλοντική αποκατάσταση περιοχών συγκέντρωσης ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων αλλά και υποβαθμισμένων εμπορικών κέντρων και εγκαταλελειμμένων βιομηχανικών, βιοτεχνικών και επαγγελματικών ζωνών.
Την ενίσχυση και αναζωογόνηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την ανασυγκρότηση των κοινωνικών υποδομών για την αντιμετώπιση των κοινωνικών συνεπειών της κρίσης.


Την σύνδεση της καινοτομίας με την επιχειρηματικότητα στο αστικό περιβάλλον.
Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, οι Στρατηγικές Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, με την συγκεκριμένη πρόσκληση, θα εφαρμοστούν στους Δήμους Χαλκίδας, Λαμίας και στην ενιαία διαδημοτική περιοχή που συγκροτείται από τα αστικά κέντρα των Δήμων Λειβαδιάς, Θηβαίων και Αλιάρτου-Θεσπιέων.


Η πρόσκληση αποτελεί μέρος του σχεδίου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για τις Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις και εντάσσεται στην δέσμη των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνονται για την ποιοτική αναβάθμιση των οικονομικών συνθηκών, της πρόνοιας και του περιβάλλοντος και σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Μπακογιάννης ενημέρωσε τους εκπροσώπους των ΜΜΕ για τις συναντήσεις που είχε στις Βρυξέλλες για την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση του Ασωπού και την θετική ανταπόκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην πρόταση της Περιφέρειας, όπως αυτή καταρτίστηκε έπειτα από την δημόσια διαβούλευση και την έκδοση πρόσκλησης στις 31 Μαΐου 2018, με προϋπολογισμό 223.000.000 ευρώ, αλλά και την επικείμενη πρόσκληση, που θα εκδοθεί μέσα στον Ιούλιο και αφορά στην υποβολή προτάσεων για την πολιτιστική-τουριστική-περιβαλλοντική διαδρομή της Στερεάς Ελλάδας, με προϋπολογισμό 2.500.000 ευρώ, η οποία εντάσσεται στο σύνολο των πρωτοβουλιών που αναπτύσσονται από την Περιφέρεια για τον πολιτισμό, με την διάθεση ευρωπαϊκών πόρων που έως σήμερα αγγίζουν τα 10.000.000 ευρώ και εθνικών πόρων ύψους 15.000.000 ευρώ.

Follow us: