Θ. Φωτίου: “Επιταχύνονται οι δράσεις για τους ΡΟΜΑ..

Στείλαμε σχετικά σε 120 Δήμους…”

Πάντως, ΟΧΙ στην Θήβα..

Με εντολή, λένε, της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θ.Φωτίου, επιταχύνονται οι διαδικασίες δημιουργίας υποδομών για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των Ρομά, σε όλη τη χώρα.


«Η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των Ρομά αποτελεί προτεραιότητα για το Υπουργείο και την Κυβέρνηση. Έχουμε την πολιτική βούληση και το σχέδιο για να ξεπεράσουμε τα προβλήματα που σωρεύτηκαν επί σειρά δεκαετιών και κληρονομήσαμε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.
Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τους τοπικούς και τους αυτοδιοικητικούς φορείς ώστε να υλοποιήσουμε τις αναγκαίες παρεμβάσεις που θα διευκολύνουν την ένταξη των Ρομά στις τοπικές κοινωνίες. Είναι στρατηγική μας επιλογή αλλά ταυτόχρονα και υποχρέωση, να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες για την αξιοπρεπή διαβίωση τους» δήλωσε, ενημερώνοντας, πως η Ειδική Γραμματεία Κοινωνικής Ένταξης των Ροµά, απέστειλε σε 120 δήμους όλης της χώρας, την απαραίτητη τεχνική βοήθεια, η οποία περιλαμβάνει έτοιμες κωδικοποιημένες οδηγίες , ώστε να διευκολυνθούν οι τοπικοί φορείς, να κερδηθεί σημαντικός χρόνος και να επιταχυνθεί η υλοποίηση των δράσεων.


Οι παρεμβάσεις θα συγχρηματοδοτηθούν από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) των Περιφερειακών Προγραμμάτων (ΠΕΠ) και περιλαμβάνουν την εγκατάσταση υποδομών ατομικής και περιβαλλοντικής υγιεινής, με πολυκέντρα τα οποία θα έχουν σύνδεση με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας και θα αποτελούνται από ντουζιέρες, δεξαμενές πλύσης κ.α. , ενώ προβλέπεται και η δημιουργία χώρων για την ανάπτυξη δραστηριοτήτων και μαθησιακής στήριξης.

Στην Θήβα πάντως δεν έχει φτάσει τίποτα σχετικό, πλην της επιδότησης ενοικίου, η οποί καθόλου δεν προχώρησε , με αποτέλεσμα το πρόβλημα να παραμένει άλυτο και οι ΡΟΜΑ να βρίσκονται σε διαρκή “πόλεμο” με την κοινωνία, ένεκα της ανυπαρξίας πολιτικής βούλησης από την πλευρά της πολιτείας.

Follow us: